Βιβλίο
Η κόρη του συγγραφέα

Ανρί Τρουαγιά
Μετάφραση: Μελίνα Καρακώστα
Ευθύνη Σειράς: Αλέξης Σταμάτης
Αθήνα
Μεταίχμιο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2002
σ. 129
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-375-315-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: La fille de l' écrivain
Διακεκριμένες Γραφές
Κυκλοφορεί
Τιμή: 9.17€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-11-2012)
Περίληψη:

Η σχέση ενός πατέρα με την κόρη του, μετά το θάνατο της μητέρας-συζύγου. Ο πατέρας είναι διάσημος συγγραφέας, ηλικιωμένος πια και χωρίς τη σύντροφό του. Η κόρη τα τελευταία χρόνια τον συντροφεύει, τον στηρίζει και τον φροντίζει. Μεταξύ τους υπάρχει μια τρυφερή, αλλά ταυτόχρονα πολύπλοκη σχέση.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που η κόρη του γέρου συγγραφέα υποκύπτει στη γοητεία ενός δημοφιλούς νεαρού συγγραφέα και ανταγωνιστή του πατέρα της. Ο πατέρας βρίσκεται ξαφνικά εγκλωβισμένος ανάμεσα στην πατρική ζήλεια και στα προβλήματα της καριέρας του και πρέπει να αμυνθεί σαν δημιουργός εγκαταλελειμμένος από το κοινό του και σαν πατέρας που έχει χάσει το παιδί του.

Ο καθένας από τους δύο ήρωες επηρεάζεται από την αγάπη του για τον άλλο και την εξάρτηση και ταυτόχρονα από άλλες επιθυμίες και ανάγκες που υπαγορεύουν συναισθήματα: η κόρη από τη δική της ερωτική σχέση, ο πατέρας από την απόγνωση, την αγωνία της δημιουργίας, το φόβο της μοναξιάς.

Με ανάλαφρη ειρωνεία ο Ανρί Τρουαγιά στέκεται απέναντι στο μικρόκοσμο των γραμμάτων και μας παρουσιάζει με απλό και συγκλονιστικό τρόπο ένα πλέγμα σχέσεων και ανατροπών.