Βιβλίο
Το νέο Σύνταγμα
Πρακτικά συνεδρίου για το αναθεωρημένο σύνταγμα του 1975/1986/2001 (Αθήνα, 14 και 15 Ιουνίου 2001)

Επιμέλεια: Δ. Θ. Τσάτσος
Επιμέλεια: Ε. Β. Βενιζέλος
Επιμέλεια: Ξ. Ι. Κοντιάδης
Φορέας: Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου
Φορέας: Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου
Αθήνα
Σάκκουλας Αντ. Ν.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2001
σ. 498
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-15-0573-2
Σημειώσεις: Εισηγητές: Τσάτσος, Δημήτρης Θ. - Βενιζέλος, Ευάγγελος - Κατρούγκαλος, Γιώργος - Βιδάλης, Τάκης - Μήτρου, Λίλιαν κ.ά.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 44.86€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-04-2002)
Περίληψη:

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου διοργάνωσε το πρώτο μεγάλο συνέδριο για τη μελέτη και τη συνολική αξιολόγηση του αναθεωρητικού διαβήματος, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών στις 14-15 Ιουνίου 2001. Στην πρόσκλησή του ανταποκρίθηκαν αναγνωρισμένοι και νέοι επιστήμονες αλλά και βασικοί συντελεστές του αναθεωρητικού έργου στη Ζ΄ Αναθεωρητική Βουλή.
Οι Δ.Θ. Τσάτσος, Ευ. Β. Βενιζέλος και Ξ. Ι. Κοντιάδης επιμελήθηκαν τον παρόντα τόμο των πρακτικών του συνεδρίου, ο οποίος είναι χωρισμένος σε έξι ενότητες ως εξής:
Μέρος πρώτο, Προλεγόμενα στο Σύνταγμα του 2001, με κείμενα των Δ.Θ. Τσάτσου και Ευ. Β. Βενιζέλου.
Μέρος δεύτερο. Η ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους δικαίου και η κατοχύρωση νέων δικαιωμάτων, με κείμενα των Γ. Κατρούγκαλου, Τ. Βιδάλη, Λ. Μήτρου, Ε. Τροβά, Χ. Ανθόπουλου και παρέμβαση Ευ. Βενιζέλου.
Μέρος τρίτο. Εκσυγχρονισμός των κοινοβουλευτικών θεσμών και διεύρυνση της συμμετοχής του πολίτη, με κείμενα των: Ν. Κανελλοπούλου, Ν. Παπαχρήστου, Κ. Μποτόπουλου, Στ. Κουτσουμπίνα.
Μέρος τέταρτο. Η ενίσχυση της αρχής της διαφάνειας και η λειτουργία της δικαιοσύνης με κείμενα των Ξ. Κοντιάδη, Θ. Ξηρού, Σ. Μανωλκίδη, Γ. Τασόπουλου.
Μέρος πέμπτο. Νέοι θεσμοί διακυβέρνησης και διοίκησης, με κείμενα των Αικ. Ηλιάδου, Σ. Βλαχόπουλου, Ν.Κ. Χλέπα.
Μέρος έκτο. Συνολική αποτίμηση του αναθεωρητικού εγχειρήματος, με κείμενα των Ν. Αλιβιζάτου, Κ. Μαυριά, Β. Σκουρή, Π. Παυλόπουλου, Ευ. Βενιζέλου.