Βιβλίο
Ο χαμένος αδελφός

Χανς - Ούλριχ Τράιχελ
Μεταφραστής: Βερίνα Χωρεάνθη
Αθήνα
Περίπλους
Αριθμός Έκδοσης: 1
2001
σ. 117
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8151-71-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Lost
Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.06€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-02-2011)
Περίληψη:

Μια συνηθισμένη γερμανική οικογένεια ξεφεύγει απ' το ρωσικό στρατό το 1945, καταφέρνει να εξασφαλίσει την ασφάλειά της και ξεκινάει απ' την αρχή, χτίζοντας με κόπους και θυσίες μια καινούρια ζωή την εποχή της μεταπολεμικής οικονομικής άνθησης. Όμως κατά τη φυγή προς τα δυτικά, άφησαν πίσω ένα θύμα· κι αυτό το θύμα ήταν ο πρωτότοκος γιος, ο Άρνολντ. "Ο Άρνολντ δεν είναι νεκρός. Ούτε και πέθανε απ' την πείνα", λένε κάποια στιγμή οι γονείς στο μικρό αδελφό, τον αφηγητή της ιστορίας, όταν είναι περίπου οχτώ χρονών. Η αναζήτηση ξεκινάει. Το όνειρο των γονιών του είναι να βρουν το χαμένο Άρνολντ. Αυτό όμως γίνεται και ο εφιάλτης του μικρού αδελφού. Σε γρήγορη, μοντέρνα όσο και συναρπαστική γραφή. Λιτά αποστασιοποιημένο, συχνά ζοφερό και με μαύρο χιούμορ, το βιβλίο "Ο χαμένος αδελφός" αφηγείται τον ψυχολογικό και συναισθηματικό μαραθώνιο που ακολουθεί, όπως αυτος φαντάζει στα μάτια του πιο μικρού και πιο ανατρεπτικού ήρωα του μυθιστορήματος.
Το πρώτο μυθιστόρημα συγγραφέα που χαρακτηρίστηκε ως το πιο συναρπαστικό συγγραφικό ντεμπούτο στη Γερμανία. "Ο χαμένος αδελφός" μας ταξιδεύει σε μια περιοχή που θεωρούμε οικεία, αλλά ξάφνου ανατρέπει όλες μας τις προσδοκίες.
"Η ιστορία του χαμένου αδελφού, την οποία αφηγείται ο Χανς Ούλριχ Τράιχελ είναι θλιβερή, κωμική, μακάβρια, αστεία, ενοχλητική, κοινότυπη, απροσδόκητη, κι ένα μικρό αριστούργημα... Αποτελείται απ' το υλικό που κάποτε έπλασε τις αρχαίες τραγωδίες και τις κωμωδίες παρεξηγήσεων του Σαίξπηρ και ο Τράιχελ το πλάθει δημιουργώντας μια γερμανική κωμικοτραγωδία".
Frankfurter Allgemeine Zeitung