Βιβλίο
Όσο ζούμε

Μαρούχα Τόρες
Μεταφραστής: Στράτος Ιωαννίδης
Αθήνα
Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Αριθμός Έκδοσης: 1
2002
σ. 294
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-620-449-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Mientras vivimos
Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη 39
Βραβεία:

Εξαντλημένο
Τιμή: 12.50€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 17-11-2010)
Περίληψη:

Η Ζουντίτ είναι μόλις είκοσι χρονών. Μισεί τη λευκή καταγωγή της, την άθλια γειτονιά της. Ονειρεύεται να γίνει σαν το ίνδαλμά της, τη διάσημη συγγραφέα Ρεχίνα Δαλμάου. Και μια μέρα, πηγαίνει να τη συναντήσει, ελπίζοντας πως εκείνη θα τη βοηθήσει να ξεφύγει από την αφάνεια.
Η Ρεχίνα, που η ζωή και η καριέρα της περνούν κρίση, κολακεύεται από την αφοσίωση της θαυμάστριάς της και την κρατά κοντά της. Η Ζουντίτ γίνεται η προστατευόμενή της, η μαθήτριά της, η κόρη που ποτέ δεν είχε - γίνεται ό,τι υπήρξε κάποτε και η ίδια η Ρεχίνα για μια άλλη γυναίκα, την Τερέζα.
Αλλά η Ρεχίνα πρόδωσε εκείνη στην οποία χρωστούσε τα πάντα. Και τώρα, όσο κοιτάζει το δημιούργημά της, τη Ζουντίτ, που ρουφώντας άπληστα όσα έχει να της μάθει ανοίγει τα δικά της φτερά, φοβάται πως έρχεται η σειρά της να εισπράξει την ίδια πληρωμή...

Μια ιστορία θαυμασμού και φθόνου, αγάπης και ανταγωνισμού, αφοσίωσης και απάτης. Μια ιστορία για τον τρόπο που οι γυναίκες αναζητούν την ταυτότητά τους μέσα στον κόσμο. Και για την κληρονομιά που αφήνουν, όταν επιλέγουν η μία την άλλη για να υφάνουν ανάμεσά τους έναν δεσμό πιο ισχυρό κι απ' αυτόν του αίματος...

Ένα βραβευμένο μυθιστόρημα που κατατάσσει οριστικά τη διάσημη συγγραφέα και δημοσιογράφο Μαρούχα Τόρες στις πιο σημαντικές φωνές του καιρού μας.