Βιβλίο
Η πρώτη μου εγκυκλοπαίδεια Larousse

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Laure Cambournac
Εικονογράφηση: Jacques Azam
Εικονογράφηση: Robert Barborini
Εικονογράφηση: Fred Bernard
Εικονογράφηση:
Μετάφραση: Νίκος Κουλούρης
Αθήνα
Μεταίχμιο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2002
σ. 191
Σχήμα: 24χ20
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-375-288-2
Ηλικίες: 6 έως: 8
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Ma première encyclopédie Larousse
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.43€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-11-2012)
Περίληψη:

Η ηλικία των 5-9 ετών, είναι από τις σημαντικότερες χρονικές περιόδους στη ζωή του ανθρώπου, αφού διαδραματίζει καίριο ρόλο στην κοινωνικοποίησή του και στη γνωστική του εξέλιξη. Είναι η ηλικία των εξερευνήσεων, των ανακαλύψεων, του παιχνιδιού. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία αρχίζουν να συγκεκριμενοποιούν και να εκφράζουν τις απορίες τους για τον περιβάλλοντα κόσμο, αρχίζουν να θέτουν αναρίθμητες ερωτήσεις για ό,τι βλέπουν γύρω τους. Η πρώτη πηγή απαντήσεων στα ερωτήματα και τις απορίες τους είναι οι μεγάλοι –οι γονείς, οι συγγενείς, οι δάσκαλοι–, το σχολείο και φυσικά τα βιβλία.
Σε αυτό το πλαίσιο ο εκδοτικός οίκος Larousse, γνωστός για την πολύχρονη εκδοτική του δραστηριότητα και την κυρίαρχη θέση του στην αγορά λεξικών, εγκυκλοπαιδειών και βιβλίων αναφοράς παγκοσμίως, έρχεται να καλύψει ένα κενό στο χώρο των βιβλίων γνώσεων και αναφοράς αποκλειστικά για παιδιά.
Η Πρώτη μου Εγκυκλοπαίδεια Larousse θα γίνει πολύτιμος σύντροφος των παιδιών ηλικίας 5-9 ετών στις περιπέτειες της γνώσης, προσφέροντάς τους βασικές πληροφορίες για το ανθρώπινο σώμα, την πόλη, τα μέσα μεταφοράς, το περιβάλλον, το χρόνο, τα ζώα, τα φυτά, τη γη, το σύμπαν. Η μέθοδος παρουσίασης των διάφορων ενοτήτων που περιλαμβάνει το βιβλίο εγγυάται την πλήρη κάλυψη των παραπάνω θεμάτων. Η γλώσσα είναι απλή, κατανοητή και προσεγμένη. Τα κεφάλαια, ανάλογα με το θέμα τους, σηματοδοτούνται με διαφορετικά λογότυπα, ενώ κάθε ενότητα συνοδεύεται από διευκρινιστικό τίτλο, μικρή εισαγωγή, ορισμούς, κείμενα για καλύτερη κατανόηση και επεξηγηματικές εικόνες. Η εικονογράφηση πλούσια σε χρώματα, πρωτότυπη και ευρηματική προσφέρει πολύτιμα στοιχεία που συμπληρώνουν με παραστατικό τρόπο τα κείμενα.
Είναι ένα βιβλίο απαραίτητο για την παιδική βιβλιοθήκη.