Βιβλίο
Εγχειρίδιο για το νηπιαγωγείο
Για παιδιά 5-6 ετών

Ντ. Σοβέλ
Ντ. Σαμπάν
Φ. Βις - Λουαρά
Μετάφραση: Ειρήνη Αβραμέα
Αθήνα
Ντουντούμη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2001
σ. 238
Σχήμα: 25χ18
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7837-90-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Manuel de la maternelle grande section
Προσχολική Αγωγή
Σημειώσεις: Η τιμή αφορά συνολικά και τους 8 τόμους της σειράς "Προσχολική Αγωγή".
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.35€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-09-2009)
Περίληψη:

Το νηπιαγωγείο προετοιμάζει το παιδί, που την επόμενη χρονιά θα μπει στο δημοτικό, για τη βασική εκπαίδευση. Είναι ο χώρος όπου το παιδί θέτει τις βάσεις της μελλοντικής του μαθητείας, με τη βοήθεια ποικίλων και πλούσιων εμπειριών που αφορούν στη γλώσσα, το χώρο, το χρόνο, την επιστήμη, την κινητικότητα καθώς επίσης της κοινωνικότητα και την τέχνη.
Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να εφοδιάσει τους νηπιαγωγούς με βάσεις εργασίας πάνω σε διάφορους τομείς που συνοδεύονται από οδηγίες, καθώς και μεθόδους εφαρμογής.
Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τέσσερις τομείς:
- Διδασκαλία των παιδιών 5-6 ετών - Επιθυμητοί στόχοι, στο πλαίσιο ανάπτυξης των διαφόρων ικανοτήτων - Προετοιμασία της τάξης - Αξιολογήσεις.
Το δεύτερο μέρος προτείνει μια σειρά δραστηριοτήτων που έχουν χωριστεί με βάση τις ικανότητες και έχουν συγκεκριμένους στόχους, λαμβάνοντας υπόψη τους τους ρυθμούς του παιδιού. Έτσι ο μικρός μαθητής:
- Εισάγεται στον κόσμο της γραφής - Μαθαίνει να επικοινωνεί και να ελέγχει τον τρόπο έκφρασής του - Ανακαλύπτει τον κόσμο - Αναρωτιέται πάνω στην έννοια της ζωής - Μαθαίνει να οργανώνει το χώρο, το χρόνο και εισάγεται στον κόσμο των μαθηματικών - Γυμνάζει το κορμί του και αναπτύσσει τις πέντε αισθήσεις του - Μαθαίνει να ακούει και να αναπαράγει ήχους - Χρησιμοποιεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του
και, μέσω όλων αυτών των δραστηριοτήτων, μαθαίνει να κρατάει συγκεντρωμένη την προσοχή του, καλλιεργεί τη μνήμη του, επικοινωνεί, αυτονομείται, εξελίσσεται σ' ένα άτομο με ενδιαφέροντα.