Βιβλίο
Εγχειρίδιο για το νηπιαγωγείο
Για παιδιά 3-5 ετών

Ντενίζ Σοβέλ
Αν - Μαρί Καζανοβά
Μετάφραση: Ειρήνη Αβραμέα
Αθήνα
Ντουντούμη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2001
σ. 159
Σχήμα: 25χ18
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7837-77-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Manuel de la maternelle petite et moyenne section
Προσχολική Αγωγή
Σημειώσεις: Η τιμή αφορά συνολικά και τους 8 τόμους της σειράς "Προσχολική Αγωγή".
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.35€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-09-2009)
Περίληψη:

Το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται σε νέους νηπιαγωγούς, αλλά και σε πιο έμπειρους που μπορούν να βρουν σε αυτό στοιχεία για τον εμπλουτισμό της προσωπικής τους πρακτικής.
Το πρώτο μέρος αναφέρεται στο ρόλο που παίζει το καθετί στο σχολείο (η πρώτη επαφή, οι γονείς, ο νηπιαγωγός), στην οργάνωση (χρήση του χώρου, διαχείριση του χρόνου) και στις δραστηριότητες του νηπιαγωγείου.
Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει το αποτέλεσμα μιας σειράς εργασιών, που έχουν εφαρμοσθεί στην τάξη, με στόχο τη βαθιά επεξεργασία διαφόρων θεμάτων. Γι' αυτό και οι δραστηριότητες που προτείνουμε περιλαμβάνουν από 4 έως 9, ή και ακόμα περισσότερες εφαρμογές.
Τα θέματα που προτείνονται επιλέχθηκαν με γνώμονα την επίτευξη των βασικών στόχων του νηπιαγωγείου, αναφορικά τόσο με τις γνωστικές ικανότητες (αυτονομία, επιθυμία για μάθηση, μνήμη, μέθοδοι εργασίας, έννοια του χώρου και του χρόνου), όσο και με την ανάπτυξη κοινωνικής συμπεριφοράς. Η κατηγοριοποίησή τους έγινε με βάση τις ακόλουθες ικανότητες: Γλώσσα και εισαγωγή στο γραπτό λόγο - κινητικότητα - μαθηματικά - γνωριμία με την επιστήμη - ζωγραφική - γραφή -πλαστικές τέχνες - αισθητηριακή εκπαίδευση.