Βιβλίο
Η συνωμοσία της σιωπής
Ιστορικό μυθιστόρημα

Κατρίν Γκιγκόν
Μεταφραστής: Βασιλική Κοκκίνου
Αθήνα
Ψυχογιός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2002
σ. 360
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-274-633-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Le secret de la Savoyarde
Ιστορικό Μυθιστόρημα
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.35€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 08-02-2010)
Περίληψη:

Την άνοιξη του 1900 η Σάρα Μπερνάρ θριαμβεύει στο Παρίσι. Ο Τεό και η Ζουλί Αρσιμπό είναι ανάμεσα στο πλήθος των Παριζιάνων που την επευφημούν, ανέμελοι και ανυποψίαστοι γι' αυτόν που παραμονεύει στα παρασκήνια του θεάτρου και υφαίνει, λίγο λίγο, το νήμα μιας σκοτεινής συνωμοσίας σε βάρος τους.
Η οικογένεια Αρσιμπό -ο Τεό, η Ζουλί και τα δυο παιδιά τους, γνωστοί μας ήδη από το Μυστήρια στο παλιό Παρίσι- θα πέσουν θύματα μιας μηχανορραφίας που θα αναγκάσει τον Τεό να ζήσει γι' άλλη μια φορά ως δραπέτης. Η περίφημη Μάτα Χάρι εμφανίζεται να τον παίρνει υπό την προστασία της και η Ζουλί, τυφλωμένη από ζήλια για την πανέμορφη χορεύτρια που έχει σαγηνεύσει το Παρίσι, δεν αντιλαμβάνεται τις παγίδες που κάποιος αόρατος εχθρός στήνει αριστοτεχνικά γύρω από την οικογένειά της. Και μέσα σε όλα αυτά, ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ξεσπά, για να αποκαλύψει τελικά τους προδότες αλλά και να τιμήσει τους ήρωες.
Με αφορμή την Ιερή Καρδιά, στην κορυφή της Μονμάρτρης, που κρατά το κλειδί του μυστηρίου, η ταλαντούχος συγγραφέας Κατρίν Γκιγκόν ξετυλίγει μια συναρπαστική περιπέτιεα και μας μεταφέρει με μοναδική γλαφυρότητα σε μια ταραγμένη εποχή που σημάδεψε την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.