Βιβλίο
Γαλάζιος χρυσός

Ελένη Αποστολοπούλου - Χουκ
Φωτογράφος: Ελένη Αποστολοπούλου - Χουκ
Αθήνα
Φυτράκης Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2002
σ. 323
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-535-256-1
Περιέχει: CD
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.10€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 06-06-2002)
Περίληψη:

Ο πατέρας της, που της δίδαξε τα "μυστικά" της θάλασσας, έφυγε νωρίς χωρίς να προλάβει ν' ακούσει τα όσα εκείνη γνώρισε στα βάθη της... Η μητέρα της, ακούραστος παρατηρητής της θαλασσινής ζωής της, "χάθηκε" μια μέρα ανάμεσα στα λουλούδια, τα όστρακα και τις αχιβάδες του αλλιώτικου κήπου της... Ο γιος της κληρονόμησε το πάθος της κι ο άντρας της έμαθε, με το πέρασμα των χρόνων, να ζει... με μια γοργόνα!
Μια γυναίκα που, σχεδόν σαράντα χρόνια τώρα, περνάει ακούραστα από τον κόσμο της στεριάς στο -άγνωστο στους πολλούς- βασίλειο του βυθού, χωρίς να ξεχνά, σε κάθε κατάδυσή της, να ευγνωμονεί τον Θεό που την αξίωσε να δει τα όνειρά της να γίνονται πραγματικότητα.
Όσα αντίκρισαν τα μάτια της, όσα άγγιξε, όσα τη γοήτεψαν κι όσα την τρόμαξαν, όσα μελέτησε, όσα προσέφερε στην επιστήμη κι όσα "έκλεισε" για πάντα στην ψυχή της, καταθέτει σ' αυτό το βιβλίο η Ελένη Αποστολοπούλου-Χουκ, με την αθωότητα ενός μεγάλου "παιδιού" που μπορεί ακόμα ν' ανακαλύπτει τη μαγεία γύρω του, με τη σεμνότητα ενός ανθρώπου που γνωρίζει πως δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι της φύσης...