Βιβλίο
Καλοκαιρινές ιστορίες

Grégoire Solotareff
Μεταφραστής: Μελίνα Καρακώστα
Αθήνα
Μεταίχμιο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2002
σ. 271
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-375-364-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Contes d' été
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.20€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-11-2012)
Περίληψη:

Καλοκαίρι, η εποχή του χρόνου που τυπικά ξεκινά στις 21 Ιουνίου με το θερινό ηλιοστάσιο και ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου με τη χειμερινή ισημερία. Μια εποχή που στο μυαλό μας έχει συνδεθεί με τις διακοπές, τον ήλιο, την ξεγνοιασιά και τις εκπλήξεις. Και αυτό ακριβώς μας επιφυλάσσουν οι Καλοκαιρινές ιστορίες: πολλές εκπλήξεις.
Καλικάντζαροι, ποντίκια, σκίουροι, κοτσύφια, τυφλοπόντικες, αλεπούδες, πίθηκοι, καρακάξες, περιστέρια -κάθε λογής ζώα του δάσους- πρωταγωνιστούν στις Καλοκαιρινές ιστορίες. Ιστορίες δροσερές, ζωντανές, έξυπνες, αστείες, αυθόρμητες, παράλογες, που θα νόμιζε κανείς ότι τις έχει γράψει παιδί, αν δεν ήταν τόσο καλογραμμένες.
Το βιβλίο -σαν πρωτότυπο ημερολόγιο- περιέχει μια ιστορία για κάθε μέρα του καλοκαιριού. Μέσα από τις σύντομες καθημερινές ιστορίες φανερώνεται ένας κόσμος παραμυθένιος, όπου τα ζώα άλλοτε συμπαθητικά, άλλοτε ενοχλητικά, άλλοτε αγαθά, άλλοτε πονηρά, άλλοτε αστεία, άλλοτε σοβαρά έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ οι φιλίες, οι παρεξηγήσεις, οι γιορτές, τα ταξίδια, οι έρωτες είναι όλα μέσα στο καθημερινό πρόγραμμα της καλοκαιρινής ζωής των ηρώων.
Χάρη στη μεγάλη ποικιλία των αυτοτελών ιστοριών, το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας· τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα απολαύσουν την ακρόαση των ιστοριών, ενώ τα παιδιά του δημοτικού σχολείου θα ανακαλύψουν ότι η ανάγνωση μπορεί να τα οδηγήσει σε υπέροχους λογοτεχνικούς κόσμους.