Βιβλίο
Ο κυνηγός των ψυχών

Ερίκ Λε Ναμπούρ
Μεταφραστής: Ντίνα Σιδέρη
Υπεύθυνος Σειράς: Μαρίτα Μπουκουμάνη
Αθήνα
Μπουκουμάνης
Αριθμός Έκδοσης: 1
2002
σ. 296
Σχήμα: 21χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7458-55-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Le chasseur d' âmes
Έλληνες και Ξένοι Λογοτέχνες
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.04€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 02-11-2012)
Περίληψη:

Προκειμένου να γράψει τη διατριβή για τις πηγές του χριστιανισμού, ο Νταβίντ Ρούσο, νεαρός καθηγητής του πανεπιστημίου του Λος Άντζελες, επιδιώκει να συναντήσει τον Ιούλιο Έβανς, αδιαμφισβήτητο «σπεσιαλίστα» σ' αυτό το πεδίο.
Αλλά ο Έβανς έχει εξαφανιστεί από το Μεξικό. Πηγαίνοντας επιτόπου, ο Νταβίντ διαπιστώνει πως η προσωπικότητα του Έβανς είναι πολύ πιο περίπλοκη από όσο είχε υποθέσει. Μήπως δεν έχει κατηγορηθεί πως έκλεψε τις μυστηριώδεις Πλάκες του Αβραάμ;
Πιασμένος στην παγίδα της περιέργειάς του, ο Νταβίντ Ρούσο αποφασίζει να ριχτεί στα χνάρια του καθηγητή, χωρίς να ξέρει πως έτσι μπλέκεται σ' ένα μοιραίο γρανάζι.
Το σημειωματάριο του Έβανς, που βρέθηκε σ' ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Πουέρτο Άνχελ, στο Μεξικό, θα χρησιμέψει στον Νταβίντ Ρούσο σαν μίτος που θα τον οδηγήσει σ' ένα οδοιπορικό που περνάει από τα αρχεία του Βατικανού, στο Άγιο Όρος, στο Κάιρο...
Βαδίζοντας στα ίχνη του Έβανς, ο Νταβίντ Ρούσο εμπλέκεται σε μια αναζήτηση που γρήγορα θα μεταμορφωθεί σε ταξίδι μύησης. Θα αντιληφθεί σιγά σιγά πως εκπληρώνει μια αιώνια αναζήτηση, τη μόνη που αξίζει: αυτή του εαυτού του.
Έγινε κυνηγός ψυχών ως την ύστατη συνάντηση...