Βιβλίο
Ο κόσμος των ραγδαίων αλλαγών
Πώς επιδρά η παγκοσμιοποίηση στη ζωή μας

Άντονι Γκίντενς
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Δ. Γεώρμας
Ευθύνη Σειράς: Κωνσταντίνος Δ. Γεώρμας
Αθήνα
Μεταίχμιο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2002
σ. 156
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-375-345-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Runaway World. How Globalisation is Reshaping our Lives, Profile Books
Αναμετρήσεις με τον 21ο Αιώνα
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 9.17€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-11-2012)
Περίληψη:

"Θεωρώ ότι βιώνουμε μια σημαντική περίοδο ιστορικού μετασχηματισμού και υπάρχουν βάσιμοι και αντικειμενικοί λόγοι που στηρίζουν αυτή μου την πίστη. Επιπλέον, οι αλλαγές που μας επηρεάζουν δεν περιορίζονται σε μία μόνο περιοχή του πλανήτη αλλά εξαπλώνονται σχεδόν παντού".
Αυτό το βιβλίο αναφέρεται στους παγκόσμιους μετασχηματισμούς και την επίδρασή τους σ' όλες τις όψεις της ζωής μας. Τέτοιοι μετασχηματισμοί έχουν αντίκτυπο τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στο επίπεδο της καθημερινής μας ζωής.
Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες αυτών των μετασχηματισμών, που κατά κύριο λόγο είναι θετικές, σε ζητήματα που αφορούν την απελευθέρωση των γυναικών, την επέκταση της δημοκρατίας και την αύξηση της ευημερίας. Ο Γκίντενς, αφού εξετάσει το ρόλο της παγκοσμιοποίησης, προσπαθεί να αποσαφηνίσει τις επιπτώσεις της σε τέσσερις πτυχές της κοινωνικής δράσης:
- την αντίληψη περί ρίσκου και τις επιδράσεις που έχει αυτή στην πρόοδο της επιστήμης, της τεχνολογίας και της επιχειρηματικής καινοτομίας
- την ανάγκη διατήρησης ορισμένων πλευρών της παράδοσης και την εναρμόνισή τους με την παγκοσμιοποίηση
- τις συγκλονιστικές μεταβολές στις σχέσεις άνδρα-γυναίκας και τον εκδημοκρατισμό της οικογένειας.
- τη ραγδαία επέκταση της δημοκρατίας και την ανάγκη για τη διεύρυνσή της τόσο "πέρα από" όσο και "κάτω από" τα σύνορα του εθνικού κράτους.