Βιβλίο
Εργασία και συνοχή
Τα εθνικά σχέδια δράσης για την απασχόληση και την κοινωνική ένταξη

Επιμέλεια: Αντιγόνη Λυμπεράκη
Επιμέλεια: Πλάτων Τήνιος
Αθήνα
Εκδόσεις Παπαζήση
2002
σ. 362
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-02-1579-3
Σημειώσεις: Προλογίζουν οι: Δημήτρης Ρέππας Υπουργός Εργασίας, Άννα Διαμαντοπούλου Επίτροπος Ε.Ε.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.63€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-02-2012)
Περίληψη:

«Η οικονομία είναι ισχυρή όταν και η κοινωνία είναι ισχυρή. Και η κοινωνία είναι ισχυρή όταν είναι δίκαιη... Το συμπέρασμα είναι σαφές και έχει δύο πτυχές: η βιώσιμη ανάπτυξη απαιτεί κοινωνική δικαιοσύνη. Αλλά και η προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης προϋποθέτει υγιείς αναπτυξιακές βάσεις.»
Από την εισαγωγή του Δημήτρη Ρέππα.
Πώς επιτυγχάνεται αυτό σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία;
Συνδυάζοντας δράσεις για τη απασχόληση με προωτοβουλίες που διασφαλίζουν την συμμετοχή όλων στους καρπούς της ανάπτυξης - δηλαδή με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Πρότυπο. Τα Εθνικά Σχέδια Δράσης είναι τα εργαλεία για την εδραίωσή του: Εξηγούν το πλαίσιο της πολιτικής, μετρούν τα προβλήματα και τις προόδους, σκιαγραφούν τον καμβά της ανάλυσης και των προτεραιοτήτων. Δίνουν ρόλο στην Κοινωνία Πολιτών.
Το βιβλίο αυτό αναπαράγει και επεξηγεί τα κείμενα των δύο Ελληνικών Σχεδίων Δράσης που κατατέθηκαν το 2001. Είναι γραμμένο για το ευρύ αναγνωστικό κοινό, προσπαθώντας να εξηγεί τεχνικά και άλλα θέματα. Έχει, όμως, να προσφέρει και σε εξειδικευμένες κατηγορίες αναγνωστών (φοιτητές, ερευνητές, κοινωνικούς επιστήμονες). Το στατιστικό δοκίμιο δίδει το περίγραμμα του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα, που συμπληρώνεται από μια εικόνα του τοπίου της απασχόλησης και της ανεργίας.