Βιβλίο
Παγκόσμια μυθολογία χρωματιστή

Βερόνικα Άιονς
Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις
Αθήνα
Κεντικελένη / Ακμή
1974
σ. 357
Σχήμα: 29χ22
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Σημειώσεις: Εισαγωγή: Τζακουέτα Χώουκς.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 40.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-07-2012)
Περίληψη:

Η μυθολογία συνιστά κοινό γνώρισμα όλων των Φυλών. Κάθε προσπάθεια να ιχνευτεί η πορεία του ανθρώπου δεν μπορεί να επιχειρηθεί χωρίς προσφυγή στη μυθολογία, που αποτελεί την πρώτη, την αρχαιότερη προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει τον κόσμο στον οποίο έζησε, τις δυνάμεις που κυβέρνησαν τη ζωή του, την ανάγκη του να καταλογίσει στις δυνάμεις αυτές όλα τα καλά και τα κακά που του έτυχαν. Όταν έδωσε το όνομα στις δυνάμεις αυτές ο άνθρωπος άνοιξε τον δρόμο προς την κωδικοποίηση και ταξινόμηση των δοξασιών του, άρα δρόμο προς τη θρησκεία.
Οι θεοί, δαίμονες, ήρωες και τέρατα που αναφέρονται κατά τη διαδικασία τούτη παρουσιάζουν ποικιλομορφία ανάλογη προς τις κοινωνίες που έπλασε τα όντα αυτά. Η μυθολογία είναι η νερομάνα διανοημάτων απ' όπου θα εκβλαστήσουν έργα όπως οι Σοφόκλειες τραγωδίες και η ινδική "Ραμαγιάνα".
Η παγκόσμια μυθολογία προσφέρεται τώρα στον αναγνώστη στην πιο ελκυστική και πρόσφορη μορφή: την εισαγωγή έγραψε η Τζακουέτα Χώουκς, διαπρεπής ανθρωπολόγος και αρχαιολόγος. Η Βερόνικα Άιονς περιγράφει κάθε περιοχή, φυλή και πίστη. Το κείμενό της γλαφυρό, εύληπτο, αλλά και επιστημονικά τεκμηριωμένο, φωτίζεται με πλουσιώτατο συμπλήρωμα από έγχρωμες εικόνες.
[...]