Βιβλίο
Οι λουκουμάδες της Μάρισκα
Πολιτική σάτιρα

George Mikes
Μετάφραση: Άννα Παπαδημητρίου
Αθήνα
Λυχνάρι
1977
σ. 154
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-517-125-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Mortal passion
Κυκλοφορεί
Τιμή: 5.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 20-06-2011)
Περίληψη:

Για όλη αυτή την ιστορία, δεν χρειάζονταν περισσότερα από 300 δολλάρια το μήνα -ένα ποσόν αξιοθρήνητα ασήμαντο για τις τσέπες των Κροίσων του Νέου Κόσμου που ο Σαμ ΜακΚάυ προσπαθούσε να πλευρίσει. Η "ιστορία" ήταν απλά η έκδοση ενός περιοδικού για τους Ούγγρους πρόσφυγες, με ζουμερή και ενδιαφέρουσα ύλη.
Ο Σαμ ΜακΚάυ θα έφτανε στο σκοπό του εξασφαλίζοντας τα 300 δολάρια, και κάτι παραπάνω... Αυτό το "παραπάνω" αντιπροσώπευε ένα ποσόν που ο Σαμ θα δεχόταν στην αρχή με έκπληξη, μετά με οδύνη και τέλος με πανικό. Τα δολλάρια άρχισαν να ξεχύνονται καταπάνω του, σ' ένα στρόβιλο από ασύληπτους αριθμούς που κινδύνευαν να τον πνίξουν.
Στο μεταξύ, στην ιδιωτική του ζωή, τα αισθήματά του διχάζονταν ανάμεσα στη Βερόνικα, την πρώην γυναίκα του, μια ομολογουμένως πραγματική σεξοβόμβα και στην κατά τα άλλα ασήμαντη δεύτερη γυναίκα του, τη Μάρισκα, μια πραγματική ιέρεια της κατσαρόλας, που οι έξοχοι λουκουμάδες της, παρασκευασμένοι με αγνά υλικά και με τον πατροπαράδοτο τρόπο -δρα Κις Χάρσανυ- έβαζαν αδιάκοπα τον δύστυχο Σαμ στον πειρασμό, έναν πειρασμό ιδανικής αυτοκαταστροφής!