Βιβλίο
Εμμηνόπαυση
Χαρείτε τη νέα χρυσή ηλικία

Κλωντί Λεπάζ
Μετάφραση: Ελένη Μπουκαούρη
Αθήνα
Κριτική
Αριθμός Έκδοσης: 1
2002
σ. 338
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Le nouvel âge d' or de la femme
Ζην 4
Εξαντλημένο
Τιμή: 22.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-02-2011)
Περίληψη:

Μετά την εφηβεία, που σηματοδοτεί την ενηλικίωση των κοριτσιών με την αλλαγή των ορμονών, η εμμηνόπαυση είναι ένα δεύτερο σημείο καμπής, που σηματοδοτεί το τέλος της γονιμότητας. Ωστόσο, αυτή η δεύτερη αναστάτωση της παραγωγής ορμονών προκαλεί και ψυχολογική αστάθεια αφού, εκτός από τις χημικές επιπτώσεις της, η εμμηνόπαυση εκλαμβάνεται από την πλειονότητα των γυναικών ως η αναπόφευκτη αρχή της γήρανσης και του τέλους. Αυτή η περίοδος των συγκλονιστικών, και συχνά βασανιστικών αλλαγών, χρειάζεται πολλή συζήτηση, ενημέρωση και υπομονή μέχρι την απόλυτη προσαρμογή του οργανισμού στα νέα δεδομένα.
Στο βιβλίο συζητούνται όλα τα προβλήματα που συνεπάγεται αυτός ο δεύτερος κύκλος στη ζωή των γυναικών. Οι γνώμες διχάζονται σχετικά με τη δυνατότητα υποκατάστασης των ορμονών. Πολλές γυναίκες φοβούνται την χημική παρέμβαση στη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και προτιμούν να υποστούν τα τυραννικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Το βιβλίο παρέχει απαντήσεις στα σύνθετα προβλήματα αυτής της ηλικιακής φάσης.
Σήμερα η γυναικολογία, η δερματολογία, η διαιτητική, η αισθητική προσφέρουν αφειδώς λύσεις, παραδοσιακές αλλά και καινοτόμες. Tα μέσα υπάρχουν αυτό που συνήθως λείπει είναι η πεποίθηση ότι μπορούμε πράγματι, δίχως ενοχές, να μετατρέψουμε την εμμηνόπαυση σε μια Nέα χρυσή ηλικία της γυναίκας.