Βιβλίο
Ο γερο-πανικός και η Βίβλος των ονείρων

Sylvia Plath
Μετάφραση: Γιάννης Ζέρβας
Αθήνα
Άγρα
2002
σ. 60
Σχήμα: 20χ11
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-325-454-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Johnny Panic and the Bible of Dreams
Σημειώσεις: Πρόλογος: Γιάννης Ζέρβας
Εξαντλημένο
Τιμή: 8.09€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 05-07-2011)
Περίληψη:

"Όταν με ρωτούν που δουλεύω, λέω πως είμαι Βοηθός Γραμματέως σε ένα από τα Τμήματα Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης στο Κτίριο των Κλινικών του Δημοτικού Νοσοκομείου. Αυτό ακούγεται τόσο πλήρες και οριστικό που σπάνια με ρωτούν τίποτε άλλο πέρα απ' το τι κάνω, κι αυτό που κυρίως κάνω είναι να δακτυλογραφώ ιστορικά ασθενών. Με δική μου πρωτοβουλία όμως, και με απόλυτη μυστικότητα, ακολουθώ την κλίση μου, που θα έκανε τους γιατρούς μας να τους σηκωθούν οι τρίχες. Στον μυστικό κόσμο της γκαρσονιέρας μου, αποκαλώ τον εαυτό μου γραμματέα του ίδιου του Γερο-Πανικού.
" Όνειρο με το όνειρο εκπαιδεύω τον εαυτό μου γι' αυτόν τον σπάνιο ρόλο, σπανιότερο, αλήθεια, από όλων των μελών του Ψυχαναλυτικού Ινστιτούτου, το ρόλο ενός μύστη ονείρων. Όχι ενός διώκτη ονείρων, ενός ερμηνευτή ονείρων, ενός εκμεταλλευτή ονείρων με χονδροειδείς πρακτικούς στόχους την υγεία και την ευτυχία, αλλά το ρόλο ενός ανιδιοτελούς συλλέκτη ονείρων, για χάρη τους και μόνο. Το ρόλο του εραστή ονείρων για χάρη του Γερο-Πανικού, του Πλάστη όλων μας.
" Δεν υπάρχει όνειρο που να το έχω διακτυλογραφήσει στους φακέλους των αρχείων μας και να μην το γνωρίζω απέξω. Δεν υπάρχει όνειρο που να μην το έχω αντιγράψει ξανά στο σπίτι μέσα στη Βίβλο των Ονείρων του Γέρο-Πανικού.
" Αυτή είναι η αληθινή μου κλίση."