Βιβλίο
Στο προσκήνιο της ιστορίας

Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον
Μεταφραστής: Έρση Καραλή
Αθήνα
Σοκόλη
2004
σ. 661
Σχήμα: 25χ18
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8264-41-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Living history
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 31.80€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 11-09-2008)
Περίληψη:

Η Χίλαρι Κλίντον είναι γνωστή σε εκατομμύρια ανθρώπους σ΄ όλο τον κόσμο. Ωστόσο, είναι λίγοι εκείνοι, με εξαίρεση τους στενούς φίλους και την οικογένειά της, που έχουν ακούσει τον απολογισμό του συναρπαστικού "ταξιδιού" της. Ενηλικιώθηκε σε μια εποχή μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών ανακατατάξεων, χάραξε με τόλμη τη δική της πορεία και απέκτησε φανατικούς οπαδούς και εχθρούς. Έζησε όλα τα μεγάλα πολιτικά σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Αμερική, από το Γουότεργκεϊτ ως το Γουάιτγουότερ. Ήταν η μόνη Πρώτη Κυρία που έπαιξε ενεργό ρόλο στην κατάρτιση της αμερικανικής νομοθεσίας και ταξίδεψε σ' όλο τον κόσμο για να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών.

Στο βιβλίο περιγράφεται, με ζωντάνια και αμεσότητα, η συναρπαστική ζωή μιας γυναίκας, που βρήκε τη δική της φωνή σ' έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Είναι ταυτόχρονα και ένα χρονικό της ζωής της στο Λευκό Οίκο, στο πλάι του Μπιλ Κλίντον, σε μια περιπέτεια έρωτα και πολιτικής, που επέζησε της προσωπικής προδοσίας και της πολιτικής ίντριγκας.

Ήμουν έξω φρενών και κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε γινόμουν χειρότερα. Εκείνος απλώς στεκόταν εκεί μπροστά μου και επαναλάμβανε: "Λυπάμαι. Λυπάμαι πολύ". Ήθελα να προστατέψω εσένα και την Τσέλσι. Δεν πίστευα στ' αφτιά μου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή νόμιζα ότι το ενδιαφέρον του γι' αυτή τη νεαρή γυναίκα ήταν μια απλή ανοησία και ήμουν πεπεισμένη ότι τον είχαν παγιδεύσει. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Μπιλ με κάποια πράξη του θα έθετε σε κίνδυνο το γάμο και την οικογένειά μας. Ήμουν άναυδη, συντετριμμένη και εξοργισμένη που τον είχα πιστέψει...

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Βασιλική ΠιτούληΣτο προσκήνιο της ιστορίας"Βιβλιοφάγος"17/11/2011
Μάνια ΣτάικουΟ δρόμος για τον Λευκό Οίκο είναι στρωμένος με βιβλία;"Ο Κόσμος του Επενδυτή"/ Ένθετο "Culture"152/2/2008