Βιβλίο
Η ιστορία των αισθήσεων, γεύση

Ντιάν Άκερμαν
Μετάφραση: Έλλη Έμκε
Αθήνα
Περίπλους
2002
σ. 165
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8151-99-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: A natural history of the senses, taste
Επιστήμες
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.89€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-02-2011)
Περίληψη:

Μια πρωτότυπη, πολύπλευρη και πολυδιάστατη παρουσίαση της αίσθησης της γεύσης μέσα από τη φυσιολογία της, αλλά και τη μουσική, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο.
Ένα βιβλίο που εξετάζει όλες τις πλευρές της γεύσης με την επιστημονική και ποιητική περιέργεια που χαρακτήριζε τους ανθρώπους της Αναγέννησης.
Στα επί μέρους κεφάλαια εξετάζονται:
-Η σχέση φαγητού και σεξ.
-Γιατί ο άνθρωπος είναι παμφάγος.
-Πώς επιδρά η σοκολάτα στην ψυχολογία μας.
-Φούγκου, τρούφες και άλλες συγκλονιστικές γευστικές απολαύσεις.
-Πώς και γιατί χρησιμοποιείται η βανίλια ως καρύκευμα των ροφημάτων και γλυκών.