Βιβλίο
Φλάτερλαντ η περιπέτεια των πολλών διαστάσεων

Ian Stewart
Μετάφραση: Νάσος Κυριαζόπουλος
Αθήνα
Τραυλός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2002
σ. 382
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7990-68-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Flatterland. Like flatland, only more so
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.17€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-04-2010)
Περίληψη:

Η περιπέτεια ξεκινά όταν η ηρωίδα, Βικτώρια Λάιν (Γραμμή), ανακαλύπτει στη σοφίτα του σπιτιού της, το σκοροφαγωμένο ημερολόγιο τού προ-προπάππου της, Άλμπερτ Σκουέαρ (Τετράγωνου). Η Βίκι προσβάλλεται από τον ιό της Τρίτης Διάστασης -προς μεγάλη απόγνωση των γονέων της. Χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν, ακολουθεί τα βήματα του προγόνου της στο εκτεταμένο σύμπαν της Τρίτης Διάστασης...
Βρίσκει έναν ευτραφή κύριο (έμοιαζε με λαστιχένια φούσκα), εξοικειωμένο με πλήθος μαθηματικούς και φυσικούς χώρους και, κρατώντας τον γερά, «πηδάει» από τον ένα μαθηματικό χώρο στον άλλο, μέχρι που φτάνει στις... δέκα διαστάσεις.
Γεμάτο χιούμορ και λογοπαίγνια, το "Φλάτερλαντ" ακροβατεί στα σύνορα της φυσικής και των μαθηματικών τού σήμερα. Η ευρυμάθεια και το χαρακτηριστικό στυλ γραφής του Στιούαρτ, μας ξεναγούν σε νέα είδη χώρων και διαστάσεων, που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.
Από τη σαγηνευτική θεωρία των φράκταλς και τις περίπλοκες τοπολογίες ως τις σκουληκότρυπες, τον υπερχώρο, την κοσμολογία, τη θεωρία των χορδών και τις ανώτερες διαστάσεις, ο αναγνώστης διανύει μιαν ατέλειωτη, συναρπαστική διαδρομή ως τα έσχατα όρια του χώρου και του χρόνου. Το έξοχο αυτό μυθιστόρημα για τη φύση της πραγματικότητας είναι προορισμένο να γίνει ένα σύγχρονο κλασικό έργο.
Το «Φλάτερλαντ» κλονίζει ακόμη και την πιο ευφάνταστη θεώρηση για την έννοια της «διάστασης».
Προσδεθείτε! Η βόλτα θα είναι ιλιγγιώδης.