Βιβλίο
Γυναίκες σε υαλοπωλείο

Ελένη Χωρεάνθη
Αθήνα
Φυτράκης Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2002
σ. 267
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-535-268-4
Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Τιμή: 14.07€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 11-09-2012)
Περίληψη:

Η Εύα, μια σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα και ανύπαντρη μητέρα, για λόγους υγείας πηγαίνει συχνά με τρένο στο Λονδίνο για ιατρικό έλεγχο. Την τελευταία φορά, στο σιδηροδρομικό σταθμό ένας ηλικιωμένος κύριος της κινεί με τη συμπεριφορά του την περιέργεια να ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.
Αυτό γίνεται αφορμή να ταξιδέψει νοερά στο παρελθόν, να βουλιάξει στο σωρό των αναμνήσεων, να δει τη ζωή της να ξετυλίγεται σαν σε κινηματογραφική ταινία όπου αναβιώνουν οι ήρωες που έπαιξαν σημαντικό ή και ασήμαντο ρόλο στα δρώμενα της κάθε μέρας και ανέτρεψαν τα σχέδια και τις προοπτικές ενός ευτυχισμένου ζευγαριού: Είναι ο Άλκης, ο άντρας της ζωής της, ο μεγάλος έρωτας που τον λάτρεψε και την απάτησε. Είναι ο Άλεξ, ένας αμφιλεγόμενος τύπος που παρουσιάστηκε ως ο από μηχανής θεός στην πιο κρίσιμη ώρα της ζωής της κι έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Είναι η Μαργαρίτα που μπήκε στη ζωή του "μοντέρνου" ζευγαριού κι έφερε τα πάνω κάτω, αλλά και η Χαρά, μια νέα γυναίκα, αντιφατική, που παίζει τους άντρες σαν τα ζάρια.
Κατά διαβολεμένη σύμπτωση τα κύρια πρόσωπα της ιστορίας συναντιούνται σ' αυτό το μοιραίο ταξίδι, ξαναζούν συνειδησιακά στο μυθιστορηματικό χρόνο και χώρο τον αποθησαυρισμένο μέσα τους κόσμο, αιωρούνται μέσα σ' ένα νεφέλωμα αβεβαιότητας και αμφιβολίας και χωρίζουν κρατώντας ο καθένας στις αποσκευές του το μεράδι της τύψης ή της αμοιβής, ανάλογα με τις πράξεις του.