Βιβλίο
Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά
Ιστορικό μυθιστόρημα

Κατρίν Νταβίντ
Μετάφραση: Ελένη Παξινού
Μετάφραση: Μαρία Παξινού
Αθήνα
Ψυχογιός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2004
σ. 523
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-274-761-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: L' homme qui savait tout
Ιστορικό Μυθιστόρημα
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.97€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-09-2010)
Περίληψη:

Φλωρεντία, 1494. Η όμορφη Πόλη των Ανθέων βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου. Είναι έτοιμη να παραδοθεί στον Γάλλο βασιλιά Κάρολο Η΄, επαληθεύοντας με τρόπο αξιοθρήνητο τις πύρινες προφητείες του ιεροκήρυκα Σαβοναρόλα. Όμως, για κάποιον, η γοητεία των κηρυγμάτων του, η γλυκύτητα που σταλάζουν τα λόγια του στις ψυχές των ανθρώπων εγκυμονούν τον πιο φρικτό εφιάλτη.

Σ' ένα κελί της μονής του Αγίου Μάρκου, ο Τζοβάνι Πίκο ντέλα Μιράντολα, ο φιλόσοφος που φημίζεται ότι κατέχει την οικουμενική γνώση, ετοιμάζεται να δώσει τη σημαντικότερη μάχη της ζωής του. Επιστρέφει στα ανάκτορα της μνήμης του για να συμφιλιώσει αυτά που πάντα ονειρευόταν: τη φιλοσοφία με τη θρησκεία. Βυθίζεται στα οράματά του για να ανακαλύψει την Αλήθεια του Σύμπαντος και να την προσφέρει στον Σαβοναρόλα. Ίσως έτσι κατορθώσει να σώσει τη Φλωρεντία.

Με χαρισματική λογοτεχνική γραφή που συναγωνίζεται την ευγλωττία των πρωταγωνιστών της, η Κατρίν Νταβίντ συμπυκνώνει σ' ένα συγκλονιστικό βιβλίο τη σαρωτική ορμή της Αναγέννησης που άλλαξε καταλυτικά την πορεία της Ιστορίας.