Βιβλίο
Ακολουθώντας τα βήματα του Μεγαλέξανδρου
2.000 χρόνια μετά

Σιμόνη Ζαφειροπούλου
Αθήνα
Μίλητος
2003
σ. 365
Σχήμα: 31χ24
Σημειώσεις: Όλο το έργο προσφέρεται σε χειροποίητη κασετίνα μαζί με μεγεθυντικό φακό υψηλής ευκρίνειας για την ευχερέστερη ανάγνωση του κώδικα. Ο τόμος για τον Μεγαλέξανδρο διατίθεται και μεμονωμένος. Κυκλοφορεί σε ελληνική και αγγλική έκδοση. Το σετ διατίθεται σε χειροποίητη ξύλινη κασετίνα και μεγεθυντικό φακό.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 93.27€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 01-07-2009)
Περίληψη:

Μια μοναδική έκδοση με τα επιτεύγματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία και ένα σύγχρονο φωτογραφικό οδοιπορικό στις χώρες της Ανατολής που διατηρούν ζωντανή την μνήμη του μεγάλου στρατηλάτη.

Εκτός από τα ιστορικά γεγονότα (μάχες, ιδρύσεις πόλεων, ζεύξεις ποταμών, διπλωματικές διευθετήσεις κλπ.) προβάλλονται οι αρχαιολογικοί χώροι που διατηρούνται μέχρι σήμερα, καθώς και ευρήματα σε μικρά και μεγάλα μουσεία, όπως του Νέου Δελχί, της Καλκούτας, της Τασκένδης, της Μπουχάρας, του Ισλαμαμπάντ, της Καμπούλ, της Βαγδάτης και φυσικά της Αλεξάνδρειας, του Καΐρου, της Βηρυτού και της Κωνσταντινούπολης.Τέλος, γίνεται ευρεία αναφορά στον μύθο που τροφοδότησε τη λαϊκή μούσα των χωρών από τις οποίες πέρασε ο Μεγαλέξανδρος. Για όλη αυτή τη μυθοπλασία, που επί αιώνες ακολουθεί το όνομά του, δίκαια χαρακτηρίζεται ως "ο Κατακτητής του Απόλυτου".

Στην έκδοση περιλαμβάνονται ο ελληνικός Κώδικας 369 σε ομοιογραφική αναπαραγωγή με το έργο του Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις, που φυλάσσεται στην Μαρκιανή Βιβλιοθήκη της Βενετίας και ένα τομίδιο με βιογραφικά στοιχεία του ιστορικού της αρχαιότητας Αρριανού, επιστημονική ανάλυση της ιστορίας και της σημασίας του κώδικα καθώς και παλαιογραφική μεταγραφή αποσπασμάτων του έργου.