Βιβλίο
Η μεγαλύτερη νύχτα

Μαρία Τσιρωνά
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
2002
σ. 437
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-0661-9
Ελληνική Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.45€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-09-2004)
Περίληψη:

Η ζωή δύο ζευγαριών ανατρέπεται όταν βρίσκουν έξω από το σπίτι τους μια κοπέλα μισοπεθαμένη. Οι ήδη ετοιμόρροπες ισορροπίες τους γκρεμίζονται, καθώς αναγκάζονται να κοιτάξουν κατάματα τις αλήθειες τους και να βρεθούν αντιμέτωποι με τα όριά τους.
Η συγγραφέας εικονοποιεί την κάθε λέξη, το κάθε συναίσθημα -ή και την έλλειψη συναισθήματος- με τρόπο μοναδικό, δημιουργώντας τελικά μια σπουδή πάνω στα όρια της αλήθειας, του καθήκοντος, της αγάπης, του πάθους, του μίσους, της εκδίκησης.
Τέσσερις άνθρωποι, δύο ζευγάρια. Η ιστορία τους συνηθισμένη, οι φιλικοί και συγγενικοί δεσμοί που τους ενώνουν φαινομενικά ακατάλυτοι. Όταν όμως η βία και η αντίφαση εισβάλλουν στην ήρεμη ζωή τους, οι πληγές του κοινού τους παρελθόντος ανοίγουν, τα ανομολόγητα μυστικά γίνονται πιο προφανή από ποτέ και οι επιλογές τους αποκτούν μια ευρύτητα που τους τρομάζει μα τους λυτρώνει.
Ένα ψυχολογικό θρίλερ με γραφή υπαινικτική, κοφτή και στακάτη, αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο τις ταραγμένες σκέψεις των ηρώων ζωγραφίζοντας τις σιωπές τους. Ένα παζλ συναισθημάτων που ολοκληρώνεται αριστοτεχνικά και συνθέτει με χειρουργική ακρίβεια το κλίμα αγωνίας και μυστηρίου που διέπει το βιβλίο.