Βιβλίο
Εφηβεία

Επιμέλεια: Ι. Τσιάντης
Αθήνα
Εκδόσεις Καστανιώτη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2003
σ. 357
Σχήμα: 25χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-03-3477-7
ISBN Σετ 960-03-2067-5
Α/Α Τόμου: 2
Σημειώσεις: τ. 2: τεύχος 2
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εξαντλημένο
Τιμή: 25.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-10-2008)
Περίληψη:

Στο δεύτερο τεύχος του τόμου για την εφηβεία παρουσιάζονται μερικά θέματα σχετικά με την κλινική ψυχιατρική της εφηβείας, οι ατομικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις των ψυχικών διαταραχών της εφηβείας, η ομαδική ψυχοθεραπεία για παιδιά και εφήβους, καθώς και η ψυχοφαρμακολογία σε ψυχωτικές διαταραχές της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
Η έκδοση αυτή απευθύνεται κυρίως σε παιδοψυχιάτρους, ψυχιάτρους, παιδιάτρους και γενικούς γιατρούς, τόσο κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής τους αλλά και μετά το τέλος της, καθώς και σε ψυχολόγους. Επίσης απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Ψυχολογίας και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων, Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Μεταπτυχιακούς φοιτητές των παραπάνω σχολών, όπως και σε σπουδαστές των σχολών επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των ΤΕΙ. Θα είναι επίσης χρήσιμη σε ψυχοθεραπευτές, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και σε άλλους επαγγελματίες που εργάζονται στους τομείς «υγεία», «ψυχική υγεία» του παιδιού και της οικογένειας.
Οι συνεργάτες αυτής της έκδοσης είναι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, Έλληνες αλλά και από άλλες χώρες, καθώς και έμπειροι κλινικοί στο χώρο της ψυχικής υγείας. Ελπίζουμε ότι η έκδοση αυτή θα αποτελέσει ένα ερέθισμα για περαιτέρω μελέτη και έρευνα στα σχετικά θέματα στον ελλαδικό χώρο.