Βιβλίο
Νεκρή φύση με γαλάζια χρυσάνθεμα
Μυθιστόρημα

Αλεξάνδρα Μαρίνινα
Μετάφραση: Κίρα Σίνου
Μετάφραση: Όλγα Πατρουνόβα
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2003
σ. 305
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-0811-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: ρωσικά
Ξένη Λογοτεχνία
Ονομασία Υποσειράς: Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Α/Α Βιβλίου στην Υποσειρά: 142
Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Τιμή: 17.41€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-10-2009)
Περίληψη:

Ο Αλεξάντερ Καμένσκι ανησυχεί. Απανωτές διαρρήξεις συμβαίνουν στα σπίτια φίλων τούς οποίους έχει επισκεφθεί με τη συνοδεία της ανεπίσημης αγαπημένης του τον τελευταίο καιρό. Η ανησυχία του τον οδηγεί στην αναζήτηση βοήθειας από την ετεροθαλή αδερφή του, την αστυνόμο της Ποινικής δίωξης της Μόσχας Νάστια Καμένσκαγια.
Η παρακολούθηση της ύποπτης νεαρής θα φέρει την Νάστια κοντά σε μια παλιά υπόθεση, τον ανεξιχνίαστο φόνο ενός επτάχρονου αγοριού, που ήταν παιδί-θαύμα στη ζωγραφική. Ένας πίνακας ζωγραφισμένος από το άτυχο παιδί φαίνεται να έχει πολλά να αποκαλύψει σε όποιον μπορεί να τον κοιτάξει πραγματικά...
...Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Μαρίνινα το βλέμμα της πάνω στις σχέσεις των δύο φύλων. Βλέμμα γυναικείο και ταυτόχρονα βλέμμα συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών. Ο αδελφός τής αστυνομικού δεν καταλαβαίνει τι του βρίσκει η όμορφη πωλήτρια: "... Πάντα τις γυναίκες τις αγόραζα. Και σ' αυτήν προσπάθησα, ως συνήθως, να της κάνω δώρα -εννοείται ακριβά- μα δεν τα δέχτηκε. Αυτό ακριβώς με κάνει επιφυλακτικό. Τι θέλει από μένα:"
Μανώλης Πιμπλής, εφ. "Τα Νέα", 22.6.2003