Βιβλίο
Εξερευνώ την πόλη μου
Προτάσεις για διαθεματικά σχέδια εργασίας

Συλλογικό έργο
Μαρία Δημοπούλου
Ελένη Μπαμπίλα
Αντιόπη Φραντζή

Αθήνα
Καλειδοσκόπιο
2003
σ. 69
Σχήμα: 29χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7846-34-1
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.20€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 21-01-2011)
Περίληψη:

Το "Εξερευνώ τη πόλη μου" είναι ένα βιβλίο που σκοπό έχει να βοηθήσει δασκάλους και μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν περιοχές της Ελλάδας που χαρακτηρίζονται από ιστορική και πολιτιστική συνέχεια, αλλά συγχρόνως και από έντονη οικονομική και κοινωνική ζωή.
Απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σχολείου (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄), μπορεί όμως, με κατάλληλη προσαρμογή, να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα και για τα παιδιά του Γυμνασίου. Ενδείκνυται ως αφόρμηση και υποστηρικτικό υλικό για προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και τοπικής ιστορίας, όπως και για σχέδια εργασίας στην ευέλικτη ζώνη, αλλά και για μια νέα διδακτική προσέγγιση στο μάθημα της Ιστορίας.
Το βιβλίο χωρίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες, που προσεγγίζουν το κέντρο κάθε πόλης σαν ιστορική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ενότητα.
Οι θεματικές αυτές ενότητες είναι:
α. Η πόλη
β. Η αγορά
γ. Ο Σταθμός
δ. Ο τουρισμός
ε. Τα μνημεία.
Κάθε ενότητα περιλαμβάνει προτάσεις για παιδαγωγικές δραστηριότητες, φύλλα εργασίας για το μαθητή, επιλεγμένα κείμενα, φωτογραφίες και άλλο υποστηρικτικό υλικό. Ειδικές παραπομπές γίνονται στην περιοχή του Μοναστηρακίου, όπου έγινε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος και στην οποία αναφέρεται το συνοδευτικό υλικό.