Βιβλίο
Η εξέλιξη της παιδαγωγικής επιστήμης στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια
Πρακτικά Πανελληνίου Συνεδρίου: Αλεξανδρούπολη, 22 - 24 Νοεμβρίου 2002

Επιμελητής: Δ. Χατζηδήμου
Επιμελητής: Ελ. Ταρατόρη
Επιμελητής: Μ. Κουγιουρούκη
Θεσσαλονίκη
Κυριακίδη Αφοί
2003
σ. 444
Σχήμα: 23χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-343-707-9
Σημειώσεις: Εισηγητές: Αντωνίου, Χρήστος - Δαβάζογλου, Αγγελική - Εξαρχάκος, Θεόδωρος - Θωίδης, Δημήτρης - Ιακωβίδης, Γεώργιος - κ.ά.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.64€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 22-06-2011)
Περίληψη:

Ο παρόν τόμος, ο οποίος περιλαμβάνει εισηγήσεις που αναφέρονται στην εξέλιξη της Επιστήμης της Παιδαγωγικής στη χώρα μας τα τελευταία 50 χρόνια, είναι προϊόν ενός Πανελληνίου Συνεδρίου που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Διδακτικής Μεθοδολογίας του Π.Τ.Δ.Ε του Δ.Π.Θ. στην Αλεξανδρούπολη στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου του 2002. Το Συνέδριο αυτό και η έκδοση των πρακτικών του κρίθηκαν αναγκαία, για να φανεί η στασιμότητα ή η πρόοδος, σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της Επιστήμης της Παιδαγωγικής στην Ελλάδα, δεδομένου ότι έλειπαν, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
Στο τόμο αυτό καταθέτουν τις απόψεις τους για την Παιδαγωγική Καθηγητές από όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της χώρας καθώς και προσωπικότητες που στο παρελθόν, άμεσα ή έμμεσα, έπαιξαν από τις διάφορες θέσεις που κατείχαν, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή της. Ως εκ τούτου οι εισηγήσεις τους παρουσιάζουν, κατά τη γνώμη μας και όχι μόνο, ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους υπηρετούν και διακονούν την Επιστήμη αυτή καθώς και για τους ιθύνοντες της εκπαιδευτικής πολιτικής.
Στις εισηγήσεις τους οι ομιλητές αναφέρονται σε προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετώπισε (και αντιμετωπίζει ακόμη) η Επιστήμη της Παιδαγωγικής έως ότου φτάσει αυτή στη σημερινή της κατάσταση και έως ότου αναγνωριστεί επιτέλους από τις άλλες Επιστήμες (Κοινωνικές και Θετικές), παραθέτουν θέσεις και απόψεις, και καταθέτουν προβληματισμούς και προτάσεις για την περαιτέρω εξέλιξή της.