Βιβλίο
Το αρπακτικό

Michael Ridpath
Μεταφραστής: Γιώργος Μπαρουξής
Αθήνα
Bell / Χαρλένικ Ελλάς
2003
σ. 445
Σχήμα: 18χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-450-771-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The predator
Bell Best Seller
Εξαντλημένο
Τιμή: 6.80€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 17-11-2010)
Περίληψη:

Στην κορυφαία επενδυτική τράπεζα Μπλούμφιλντ Γουάις τους μάθαιναν να 'ναι νικητές, αρπακτικά, ανελέητοι κερδοσκόποι. Παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τράπεζας στη Νέα Υόρκη, ο Κρις και η Λένκα είχαν γίνει μέλη μιας κλειστής παρέας φιλόδοξων εκπαιδευόμενων, που δούλευαν και έπαιζαν με σκληρούς όρους. Όμως στη διάρκεια μιας κρουαζιέρας ένας από την παρέα πέθανε και οι υπόλοιποι συγκάλυψαν την αλήθεια για την τραγωδία.
Δέκα χρόνια αργότερα, ο Κρίς βλέπει τη Λένκα να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια του σε ένα χιονισμένο δρόμο της Πράγας, κι ο κόσμος του καταρρέει. Με τη φίλη και συνεταίρο του νεκρή, θα πρέπει τώρα να παλέψει όχι μόνο για να κρατήσει την επιχείρησή του στα πόδια της, αλλά και να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από το φαινομενικά τυχαίο - αλλά επαγγελματικά εκτελεσμένο - φόνο της. Σύντομα ακολουθούν και άλλοι θάνατοι κι όλα δείχνουν πως ίσως έρχεται και η δική του σειρά.
Μήπως στο κοινό τους παρελθόν κρύβεται κάτι ακόμα πιο τρομερό απ' ό,τι νόμιζε ο Κρίς; Κάποιοι ίσως να είχαν πάρει τα μαθήματα πάρα πολύ σοβαρά- και δεν θα άφηναν κανένα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους...