Βιβλίο
Η τέχνη της απάτης
Ο ανθρώπινος παράγοντας στην ασφάλεια

Κέβιν Μίτνικ
Ουίλιαμ Λ. Σάιμον
Μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς
Αθήνα
Ωκεανίδα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2003
σ. 645
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-410-312-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The art of deception: Controlling the human element of security
Η Περιπέτεια του Ανθρώπου
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.29€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 31-05-2007)
Περίληψη:

Τι θα μπορούσε να μας διδάξει ο μεγαλύτερος χάκερ όλων των εποχών, ένας άνθρωπος που συνελήφθη για πρώτη φορά στα 17 του και πέρασε χρόνια στη φυλακή; Ποια είναι η "τέχνη" του; Και πρέπει να είναι κανείς επίδοξος απατεώνας για να διαβάσει αυτό το βιβλίο;
Ο Κέβιν Μίτνικ παρουσιάζει εδώ αληθινές ιστορίες εξαπάτησης ανθρώπων, παραβίασης ηλεκτρονικών προγραμμάτων και διείσδυσης σε αρχεία. Πίσω απ' αυτά υπάρχει ένα μήνυμα: η "κοινωνική μηχανική" και το χάκινγκ δεν είναι παρά η προσπάθεια κάποιου να ελέγξει τη σκέψη ενός άλλου, να τον εξαπατήσει, με κίνητρο το όφελος ή και την απλή διασκέδαση.
Το πνευματικό παιχνίδι της εξαπάτησης δεν αφορά μόνο τους υπολογιστές και τις επικοινωνίες. Έχει να κάνει με την παρόρμηση να κοιτάξουμε μέσ' από μια κλειδωμένη πόρτα, να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας, ν' αποκτήσουμε (παράνομα) εξουσία πάνω στους άλλους.
Μ' αυτό το βιβλίο ο πρώην κυβερνο-παράνομος Μίτνικ "επανορθώνει": μοιράζεται μαζί μας την τεράστια πείρα του, μας συμβουλεύει πώς να θωρακίσουμε την εύθραυστη ασφάλειά μας, πώς να προστατευτούμε όχι από τις επιθέσεις των χάκερ, αλλά από έναν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο - την ανθρώπινη φύση.