Βιβλίο
Παραθαλάσσιο θέρετρο το χειμώνα
Μυθιστόρημα

Μαρία Γαβαλά
Αθήνα
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Αριθμός Έκδοσης: 1
1999
σ. 223
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-05-0829-1
Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία 66
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.74€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-04-2013)
Περίληψη:

Στο τρίτο της αυτό μυθιστόρημα, η Μαρία Γαβαλά (ήδη γνωστή από την "Υπηρέτρια των Αγγέλων" και την "Κυρία του σπιτιού") επεξεργάζεται με μαεστρία μια δύσκολη και λεπτή θεματική.
Η ορμή του έρωτα και η ορμή του θανάτου μορφοποιούνται σε δυο γυνακεία πρόσωπα (Σοφία και Δομνίκη αντιστοίχως) με εντελώς διαφορετικό ψυχισμό, που κινούνται σε ένα παραθαλάσσιο τοπίο. Συγχρόνως παρακολουθούμε να ξετυλίγεται η ιστορία ενός εντεκάχρονου κοριτσιού (Λένα), που, αδυνατώντας να ζήσει και να μεγαλώσει κοντά στην αλκοολική μάνα του (Δομνίκη), ξεκινά έναν ξέφρενο και ατελέσφορο αγώνα δρόμου σε αναζήτηση θετής μητέρας (Σοφία).
Η Σοφία βάζει σκοπό της να αποκαταστήσει ένα εγκαταλειμμένο αρχοντικό και να το μετατρέψει σε πανσιόν για τουρίστες. Η γνωριμία με την όμορφη και αυτοκαταστροφική Δομνίκη της δημιουργεί επιπρόσθετες επιθυμίες, που θα αποδειχτούν ανέφικτες, κι αν κατορθώνει να αποκαταστήσει το υλικό της όνειρο -το σπίτι- αδυνατεί εντούτοις να βοηθήσει τη Δομνίκη, που της ξεφεύγει για πάντα.
Η φυσική αγριότηα και οι δυσκολίες του χειμώνα προσθέτουν τις δικές τους καθοριστικές πινελιές. Η Μαρία Γαβαλά βουτά για μια ακόμη φορά στα βαθιά της ανθρώπινης τρικυμίας παρασύροντας τον αναγνώστη της στο άγνωστο.