Βιβλίο
Δημήτρης Χορν
Βιογραφική προσωπογραφία

Φ. Ηλιάδης
Αθήνα
Κοχλίας
2003
σ. 260
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8228-54-2
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.11€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-11-2003)
Περίληψη:

Η θρυλική εποχή του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου λάμπει από αστέρια με εξαιρετικό ταλέντο. Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια αυτής της εποχής, ένας άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία για τη διαφάνεια των χαρακτήρων που ερμήνευσε, για το κορυφαίο υποκριτικό ταλέντο, για τη σπάνια τεχνική που διέθετε να καταδύεται στους ρόλους και να ανασύρει τα πιο δυνατά σημεία από κάθε ήρωα ήταν ο Δημήτρης Χορν.
Μέσα από το βιβλίο του Φρίξου Ηλιάδη παρακολουθούμε όλη την πορεία του Δημήτρη Χορν, που καταγράφεται με σεβασμό και ακρίβεια, χωρίς να αναλώνεται στα προσωπικά προβλήματα του ηθοποιού, χωρίς να σχολιάσει τις εξωθεατρικές του δραστηριότητες. Αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα του ταλέντου του, αναλύει τα στάδια της καριέρας του, αλλά κυρίως δημιουργεί μια προσωπογραφία του Χορν με όλα τα ανθρώπινα στοιχεία και όλα τα βαθιά συναισθήματα που διέκριναν τον καλλιτέχνη.
Ένα βιβλίο που θα θυμίσει στους παλιότερους τη συγκίνηση που ένιωσαν παρακολουθώντας το μεγάλο ηθοποιό να παίζει στο θεατρικό σανίδι αλλά και στην κινηματογραφική αίθουσα, ενώ θα συστήσει στους νεότερους έναν κορυφαίο Έλληνα ηθοποιό. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από θεατρικές παραστάσεις και στιγμιότυπα της ζωής του Δημήτρη Χορν, με προσωπικά κείμενα του καλλιτέχνη, πλήρες θεατρολόγιο και φιλμογραφία, αλλά και δημοσιεύματα και αποκόμματα από τον Τύπο της εποχής, αποτελεί το πληρέστερο βιβλίο που γράφτηκε ποτέ γι’αυτόν τον εξαιρετικό ηθοποιό.