Βιβλίο
Φιλοσοφικές έννοιες στη φυσική
Η ιστορική σχέση μεταξύ φιλοσοφίας και επιστημονικών θεωριών

James T. Cushing
Μεταφραστής: Μάρθα Ορφανού
Μεταφραστής: Σωτήρης Γιαννέλης
Επιμελητής: Κωνσταντίνος Σκορδούλης
Υπεύθυνος Σειράς: Κωνσταντίνος Σκορδούλης
Υπεύθυνος Σειράς: Ευγενία Κολέζα
Αθήνα
Leader Books
2003
σ. 512
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7901-45-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Philosophical consepts in physics: The historical relation between philosophy and scientific theories
Επιστημολογία και Διδακτική των Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 36.68€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 09-12-2003)
Περίληψη:

Το βιβλίο "Φιλοσοφικές έννοιες στη Φυσική" παρουσιάζει την ανάπτυξη της επιστήμης της Φυσικής σε σχέση με το ιστορικό και φιλοσοφικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή συντελέστηκε.
Μέσα από τις σελίδες του, δίνεται η ευκαιρία στον αναγνώστη να στοχαστεί σχετικά με τη φύση του επιστημονικού εγχειρήματος την οποία μπορεί να είχε προσεγγίσει νωρίτερα μέσα από το πρίσμα της παραδοσιακής ιστορίας της επιστήμης και μέσα από μια σειρά μαθημάτων στις φυσικές επιστήμες.
Στόχος του είναι να εντυπώσει στον αναγνώστη τον ουσιαστικό ρόλο τον οποίο έχουν διαδραματίσει οι φιλοσοφικές θεωρήσεις σε ό,τι αφορά την επιστημονική πρακτική και την κατασκευή των επιστημονικών θεωριών.
Αντίθετα με την αρκετά διαδεδομένη άποψη ότι η Φυσική και η Φιλοσοφία είναι απομακρυσμένες η μία από την άλλη, αυτό το βιβλίο περιγράφει τη συνεχή αλληλεπίδραση που είχαν και συνεχίζουν να έχουν.
Μέσα στις σελίδες του βιβλίου η συζήτηση για τα κύρια φιλοσοφικά ζητήματα εδράζεται στο συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο και στο περιεχόμενο της αντίστοιχης επιστημονικής δραστηριότητας. [...]

Κριτικές - Παρουσιάσεις: