Βιβλίο
Ιστορίες ηρωικής φαντασίας
Ανθολογία του φανταστικού

Ανθολόγος: Margaret Weis
Μεταφραστής: Βασίλης Μανουσάκης
Αθήνα
Anubis
2003
σ. 333
Σχήμα: 23χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-306-436-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: A quest lover's treasury of the fantastic
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 07-01-2011)
Περίληψη:

Από τους άθλους του Ηρακλή ως την ιερή αναζήτηση των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης για το Άγιο Δισκοπότηρο, από τις περιπέτειες του Σεβάχ του Θαλασσινού ως το πολυτάραχο ταξίδι των χόμπιτ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», από τις πρωτόγονες αφηγήσεις γύρω από τη φωτιά ως τη σύγχρονη λογοτεχνική παραγωγή, η ιδέα της αποστολής κυριαρχεί.
Αναπόσπαστο τμήμα της ανθρώπινης μυθολογίας ανεξάρτητα από τόπο και χρόνο, ο ήρωας που ταξιδεύει σε μακρινούς, επικίνδυνους τόπους συμβολίζει την αιώνια αναζήτηση του ανθρώπου για γνώση και σοφία.
Μερικές φορές ο ήρωας ξεκινά γυρεύοντας το θησαυρό του δράκου ή κάποιο μαγικό φυλαχτό, ένα μονόκερω ή το ίδιο του το πεπρωμένο. Άλλοτε το αντικείμενο της αναζήτησης είναι η σωτηρία της ψυχής ή η αληθινή αγάπη. Όποιος κι αν είναι όμως ο προορισμός, η μαγεία του ταξιδιού είναι ο πραγματικός θησαυρός στο τέλος της διαδρομής.
Η συλλογή, την οποία επιμελείται η γνωστή ανθολόγος Margaret Weis, περιλαμβάνει διηγήματα των: Michael Moorcock, Poul Anderson, Orson Scott Card, Neil Gaiman, Karl Edward Wagner, Lois Tilton, Tanya Huff, C.J. Cherryh, Richard Parks, Mercedes Lackey, Charles L. Fontenay.