Βιβλίο
Χρονομηχανές

Paul Davies
Μετάφραση: Θεοφάνης Γραμμένος
Αθήνα
Τραυλός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2004
σ. 176
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7990-86-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: How to build a time machine
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.72€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-04-2010)
Περίληψη:

Είναι εφικτό το ταξίδι στο χρόνο;
Πρόκειται για ένα θέμα που προβληματίζει την ανθρώπινη νόηση επί αιώνες. "Η απάντηση είναι οπωσδήποτε καταφατική", δηλώνει ο διακεκριμένος θεωρητικός φυσικός Πολ Ντέιβις. Με επιστημονική ακρίβεια και πηγαίο χιούμορ, συνεχίζει: "Για να επισκεφθούμε το μέλλον, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια μικρή βοήθεια από τη βαρύτητα κι ένα διαστημόπλοιο που να μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα λίγο μικρότερη από εκείνη του φωτός. Όσο για την επιστροφή στο παρελθόν, ο καλύτερος τρόπος είναι να βρούμε μια γειτονική μαύρη τρύπα εξοπλισμένη με μια διαβατή σκουληκότρυπα".
Όμως, το ταξίδι στο χρόνο, ξεχειλίζει από "παράδοξα", στην καρδιά των οποίων βρίσκεται το πρόβλημα της αιτιότητας: αυτό που συνέβη χθες επηρεάζει αυτό που συμβαίνει σήμερα. Το πιο γνωστό από τα παράδοξα των ταξιδιών στο χρόνο είναι εκείνο όπου ο ταξιδιώτης επιστρέφει στο παρελθόν και δολοφονεί τη μητέρα του...
Εξαιρετικά ευρηματικό και θεωρητικά τεκμηριωμένο, το έργο "Χρονομηχανές" είναι η "δημιουργική επιστήμη στις καλύτερες στιγμές της". Το βιβλίο διαφωτίζει, διασκεδάζει και προκαλεί τη σκέψη.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Χρήστος ΛάσκοςΤαξίδια στον χρόνο"Η Αυγή"13/8/2016
Γιώργος Π. ΠαπαδάκηςΕίναι εφικτό το Ταξίδι στο χρόνο;Περιοδικό "Η Απαγορευμένη Ιστορία της Επιστήμης"2Μάρτιος 2012