Βιβλίο
Ο πόλεμος και τα όπλα στην αρχαία Ελλάδα

Haydn Middleton
Μεταφραστής: Βερίνα Χωρεάνθη
Αθήνα
Σαββάλας
2003
σ. 48
Σχήμα: 25χ20
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-423-117-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Ancient Greek war and weapons
Ο Κόσμος των Αρχαίων Ελλήνων
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.70€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 30-04-2013)
Περίληψη:

Κάθε πόλη-κράτος στην αρχαία Ελλάδα ήθελε να είναι ισχυρή. Στόχος της ήταν να κυριαρχήσει σε στεριά και θάλασσα. Όλες οι πόλεις όφειλαν να είναι ετοιμοπόλεμες είτε για να διεκδικήσουν εδάφη είτε για να προστατευτούν από επιδρομές και γείτονες που επιβουλεύονταν τα κεκτημένα τους. Ιστορικοί όπως ο Θουκυδίδης και ο Ηρόδοτος, αλλά και ο Όμηρος, μας περιγράφουν τις πολεμικές συγκρούσεις στον αρχαίο κόσμο.
Σε αυτή την έκδοση παρουσιάζονται συνοπτικά οι σημαντικότεροι πόλεμοι που διεξήχθησαν στην αρχαία Ελλάδα, από τον Τρωικό έως τον Πελοποννησιακό πόλεμο, η σύνθεση των ελληνικών στρατευμάτων, οι επιπτώσεις κάθε σύρραξης, οι μάχες των Ελλήνων εναντίον των Περσών αλλά και εναντίον των Ελλήνων. Ακολουθούν οι Μακεδόνες και η πολεμική τους δράση με αρχηγό το Μέγα Αλέξανδρο, η συμμετοχή των πολιτών στους πολέμους, αλλά και όλες οι στρατηγικές που ακολουθούνταν στη μάχη, οι τεχνικές της νίκης, οι ναυμαχίες και τα πολεμικά τεχνάσματα· τέλος, τα αρχαιολογικά ευρήματα, που μας φανερώνουν στοιχεία για τις πολεμικές επιχειρήσεις και τις συνήθειες των πολεμιστών.
Περιλαμβάνεται χρονολογικός πίνακας, γλωσσάρι, ευρετήριο και προτεινόμενη βιβλιογραφία.
Η σειρά "Ο κόσμος των αρχαίων Ελλήνων" προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες την ευκαιρία να γνωρίσουν την αρχαία Ελλάδα. Το κάθε βιβλίο εστιάζει σ' ένα συγκεκριμένο θέμα, ερευνώντας τη ζωή αυτών των γοητευτικών ανθρώπων και παρουσιάζοντας τις ιδέες, τις πεποιθήσεις και τις εμπειρίες τους.