Βιβλίο
Από τα άστρα στη γη και τον πολιτισμό
Αφιέρωμα στη μνήμη του καθηγητή Αλέξανδρου Τσιούμη
From Stars to Earth and Culture: In Honour of the Memory of Professor Alexandros Tsioumis

Φορέας:
Επιμελητής: Αθανάσιος Δερμάνης
Θεσσαλονίκη
Ζήτη
2003
σ. 301
Σχήμα: 28χ20
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-431-880-3
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Πέρασε κοντά ένας χρόνος από τότε που ο Αλέκος Τσιούμης, ένας δικός μας άνθρωπος, έφυγε. Ένας άνθρωπος που ήταν για όλους συνάδελφος, για πολλούς φίλος, για μερικούς από μας ακόμη αδελφός και πατέρας. Παρά το χρόνο που μεσολάβησε το κενό που άφησε συνεχίζει να είναι μεγάλο και οι ευθύνες που άφησε σε όλους μας ακόμα μεγαλύτερες. Ιδιαίτερα για τον υπογράφοντα που τον διαδέχεται στη θέση του Προέδρου του Τμήματος.
Ο τόμος αυτός τιμάει τη μνήμη του.
Πέρα όμως από τον άνθρωπο Αλέκο, ο επιστήμονας Αλέκος αξίζει ένα άλλου είδους μνημόσυνο. Ο τόμος αυτός τιμάει την επιστημονική σκέψη του Αλέκου Τσιούμη, ένα είδος επιστημονικού μνημόσυνου. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που συνδράμουν την προσπάθεια αυτή. Ευχαριστούμε τον συνάδελφο καθ. Αθανάσιο Δερμάνη που επιμελήθηκε την έκδοση [...] Εύχομαι η επιστημονική του σκέψη να φωτίζει και τη δική μας. Αυτό θα μας έκανε να τον έχουμε πάντα μαζί μας.
(από τον πρόλογο του προέδρου του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ, καθηγητή κ. Πέτρου Πατιά)
Περιέχει 30 επιστημονικές δημοσιεύσεις στις περιοχές της τοπογραφίας, της γεωδαισίας, της δορυφορικής-ψηφιακής απεικόνισης εδαφών, της γεωλογίας, της μηχανολογίας, της ρύπανσης του περιβάλλοντος, της ιστορίας της τέχνης, κ.ά.