Βιβλίο
Το τραγούδι της χαμένης κόρης

Σοχέιρ Κασόγκι
Μετάφραση: Κρίστυ Κουνινιώτη
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
2003
σ. 565
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-0681-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Nadia's song
Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-02-2004)
Περίληψη:

Μεγαλωμένος στη βαμβακοφυτεία του πατέρα του στην Αλεξάνδρεια, ο Τσαρλς Όστεν ζούσε πάντα μια ζωή γεμάτη προνόμια. Όταν όμως ερωτεύεται παράφορα την Καρίμα Ισμαήλ, ο κόσμος του ανατρέπεται. Γιατί, αν και όμορφη και προικισμένη με εξαιρετική φωνή, η Καρίμα είναι μια απλή υπηρέτρια. Έτσι, η απαγορευμένη σχέση τους είναι μοιραίο να καταλήξει σε τραγωδία.
Πολύ σύντομα η Καρίμα αναγκάζεται να κάνει έναν εσπευσμένο γάμο από προξενιό και μαθαίνει να ζει ήρεμα με τον άντρα και την κόρη της, τη Νάντια, το μόνο απτό κρίκο που εξακολουθεί να τη δένει με τον Τσαρλς. Με τον καιρό, γίνεται μια από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες τραγουδίστριες της γενιάς της - το λατρεμένο Αηδόνι.
Ωστόσο η επιτυχία του Αηδονιού δεν έχει καμιά αξία, όταν εξαφανίζεται η Νάντια. Χρόνια ολόκληρα το τραυματικό αυτό γεγονός σκιάζει τη ζωή της Καρίμα και τη ζωή της κόρης της, η οποία, με νέα ταυτότητα και νέο όνομα, μεγαλώνει χιλιάδες μίλια μακριά. Μια σειρά απροσδόκητων γεγονότων την οδηγούν πίσω στην Αίγυπτο και τότε μόνο μπορεί να αρχίσει να λύνει το μυστήριο του παρελθόντος της και ν' ανακαλύψει την ευτυχία που λαχταρά.