Βιβλίο
Ταξιδεύοντας στα κύματα του Ομήρου

Χ. Ν. Ταρτλτάουμπ
Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
2004
σ. 606
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-0892-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Over the wine-dark sea
Ιστορικό Μυθιστόρημα
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.44€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 10-03-2004)
Περίληψη:

Ο Μενέδημος ξέρει πώς να είναι ηγέτης· γεννήθηκε με την αυτοπεποίθηση τριών αντρών μαζί και μπορεί πανεύκολα να γίνεται απειλητικός ή γοητευτικός, ανάλογα με το τι απαιτούν οι περιστάσεις. Με την ίδια ευκολία, όμως, γίνεται και ανυπόμονος, ακόμη και επικίνδυνα παράτολμος, ρισκάροντας, για παράδειγμα, τα πάντα προκειμένου να γοητεύσει τη γυναίκα ενός άλλου άντρα.
Ο Σώστρατος αγαπά τη μάθηση· κάνει απίστευτα μαθηματικά κατορθώματα, διαβάζει Ηρόδοτο και Θουκυδίδη και μελετά τις φυσικές επιστήμες... αλλά δεν ξέρει πώς να έρθει σε επαφή με τους κοινούς ανθρώπους και, όπως πιστεύει ο Μενέδημος, πώς να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική.
Και όμως, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Όταν δεν είναι έτοιμοι να σκοτωθούν, συνεργάζονται άψογα. Τώρα, στις επικίνδυνες θάλασσες της Σικελίας, έχουν την ευκαιρία να κάνουν την τύχη τους... αν καταφέρουν να ξεφύγουν από ολόκληρο το στόλο των Καρχηδονίων που τους περιμένει έξω από τις Συρακούσες.
Το "Ταξιδεύοντας στα Κύματα του Ομήρου" είναι μια σαγηνευτική περιπέτεια, μια διεισδυτική ματιά στον ελληνικό πολιτισμό, στα χρόνια της παντοδυναμίας των Ελλήνων στη Μεσόγειο, ενώ ήδη οι εχθροί και οι πιθανοί διάδοχοι είχαν κάνει την εμφάνισή τους στην περιοχή.
Ταξιδεύοντας με τη γαλέρα Αφροδίτη από τη Ρόδο μέχρι την Πομπηία και τις Συρακούσες, ξαναζούμε το μεγαλείο των ελληνικών πόλεων της Μεγάλης Ελλάδας, των ελληνικών αποικιών στο απόγειο της δόξας τους, καθώς παρακολουθούμε συγχρόνως και την ανάπτυξη των ρωμαϊκών πόλεων στην ανατολή τους.
Ο συγγραφέας, πολύ καλός γνώστης της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου, παρουσιάζει μέσα από τις προσωπικότητες των ηρώων του την καθημερινή ζωή αλλά και το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού.