Βιβλίο
Η ιερή λόγχη
Μυθιστόρημα

Στέφεν Ρ. Λόχεντ
Μεταφραστής: Βασιλική Κοκκίνου
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
2004
σ. 636
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-406-676-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The iron lance
Ξένη Λογοτεχνία
Εξαντλημένο
Τιμή: 22.53€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 29-01-2007)
Περίληψη:

Ταξιδεύοντας στο μακρινό παρελθόν, μέσα από οράματα, ένας Σκοτσέζος δικηγόρος βλέπει το συγκινητικό προσκύνημα ενός προγόνου του που ο αγώνας του για το μέλλον της οικογένειάς του θα τον οδηγήσει στη φοβερή δίνη των Σταυροφοριών.
Το έτος 1095, ο πάπας Ουρβανός Β' κηρύσσει πόλεμο εναντίον των μουσουλμάνων. Βασιλείς, πρίγκιπες, λόρδοι και κόμητες από όλη την Ευρώπη παίρνουν το σταυρό και συμμετέχουν στη Σταυροφορία. Ο Μέρντο Ρέιναλφσον αναλαμβάνει το καθήκον να διαφυλάξει τα συμφέροντα της οικογένειάς του, στην πατρίδα του, τα νησιά Όρκνι, ενώ ο πατέρας του και τα αδέλφια του ξεκινούν για τους Αγίους Τόπους. Όταν όμως ο άπληστος βασιλιάς κι ο διεφθαρμένος επίσκοπος, που είναι υπεύθυνος για την προστασία των νήσων Όρκνι, γίνονται οι χειρότεροι εχθροί του, ο Μέρντο αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του και να ακολουθήσει τους Σταυροφόρους. Το επικό ταξίδι του τον οδηγεί στην καρδιά του πολιτισμένου κόσμου, τη Μεσόγειο.
Η αναζήτησή του θα τον φέρει στη μυθική πόλη της Κωνσταντινούπολης και ακόμα πιο μακριά, στους Αγίους Τόπους, που φυλάσσονται από τα σπαθιά των Σαρακηνών. Έπειτα από απίστευτες περιπέτειες όπου κυριαρχούν η αγριότητα και η φιλοδοξία, θα αποκτήσει το ιερό κειμήλιο που θα οδηγήσει τη ζωή του και τις ζωές των απογόνων του για αιώνες.
Γεμάτο ηρωισμό, προδοσίες και τον αχό της μάχης, η Ιερή Λόγχη είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας μιας οικογένειας ευγενών που πολεμά για την επιβίωσή της και την πίστη της την εποχή των Μεγάλων Σταυροφοριών -αλλ�� και μιας μυστικής εταιρείας, που οι κρυφές τελετές της θα διαμορφώσουν την ιστορία για χίλια χρόνια.