Βιβλίο
Η φύση των διαπραγματεύσεων

Roy J. Lewicki
David M. Saunders
John W. Minton
Επιμέλεια: Θέμις Μίνογλου
Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ
Αθήνα
Κριτική
Αριθμός Έκδοσης: 1
2004
σ. 423
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-218-339-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Essentials of Negotiation
Business / Management 23
Σημειώσεις: Πρόλογος: Δημήτρης Σουμπενιώτης.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 29.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-02-2011)
Περίληψη:

Η ανταλλαγή επιχειρημάτων μεταξύ δυο ομάδων ή δυο ανθρώπων, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν το μέγιστο όφελος για τη δική του πλευρά, αποτελεί τη φύση της διαπραγμάτευσης, που είναι κεντρικός παράγοντας της ζωής μας. Διαπραγματευόμαστε την τιμή κάθε προϊόντος ή περιουσιακού στοιχείου που αγοράζουμε ή πουλάμε, την αμοιβή που εισπράττουμε ή πληρώνουμε, ακόμη και την πορεία των προσωπικών μας σχέσεων.
Το βιβλίο πραγματεύεται τις σημαντικότερες έννοιες και θεωρίες της ψυχολογίας της διαπραγμάτευσης, των συναλλαγών και, εντέλει, των συμφωνιών. Περιγράφει τη δυναμική των διαπροσωπικών συγκρούσεων ή των διαφωνιών μεταξύ ομάδων και προτείνει τρόπους σύγκλισης των απόψεων και γεφύρωσης των συμφερόντων, έτσι ώστε και οι δυο διαπραγματευόμενες πλευρές να αντλούν ικανοποίηση από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.
Διότι το μυστικό της αποδοτικής διαπραγμάτευσης, υποστηρίζουν οι συγγραφείς, είναι ο εντοπισμός και η αξιοποίηση των κοινών σημείων που πάντοτε υπάρχουν μεταξύ δυο πλευρών, οι οποίες εκ πρώτης όψεως έχουν σαφώς αντικρουόμενα συμφέροντα.
Πρόσφατα γεγονότα και σύγχρονα μέσα έχουν ενσωματωθεί στο κείμενο με σκοπό να γίνει επίκαιρο και ευχάριστο στην ανάγνωση.