Βιβλίο
Σάμπριελ

Γκαρθ Νιξ
Μεταφραστής: Αλέξανδρος Καλοφωλιάς
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
2004
σ. 486
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-0879-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Sabriel
Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.44€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 22-02-2013)
Περίληψη:

Η Σάμπριελ, η δεκαοχτάχρονη κόρη του νεκρομάντη Άμπχορσεν, παίρνει ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα από τον πατέρα της και καταλαβαίνει ότι εκείνος είναι παγιδευμένος στο Θάνατο. Ξεκινάει λοιπόν για το Παλαιό Βασίλειο, με σκοπό να τον απελευθερώσει. Το ταξίδι της είναι γεμάτο πρωτόφαντους κινδύνους και παγίδες, και την οδηγεί σε έναν κόσμο γεμάτο παρασιτικά πνεύματα.
Αντίθετα με τους άλλους νεκρομάντεις, που εγείρουν τους νεκρούς, ο Άμπχορσεν επιστρέφει τους νεκρούς στο Θάνατο για να αναπαυθούν. Η αποστολή του αυτή υποχρεώνει τη Σάμπριελ, που έχει πλέον αναλάβει τα καθήκοντα και τον τίτλο του πατέρα της, να περάσει το σύνορο προς τον παγωμένο ποταμό του Θανάτου, αντιμετωπίζοντας τις δυνάμεις του Κακού που παραμονεύουν εκεί.
Απεγνωσμένη, θέλοντας να βρει τον πατέρα της πάση θυσία και αποφασισμένη να βοηθήσει όπως μπορεί για να σωθεί το Παλαιό Βασίλειο από την καταστροφή και τη φθορά όπου το οδηγούν τα φριχτά πλάσματα που προσπαθούν να γλιτώσουν το Θάνατο, η Σάμπριελ εμπλέκεται σε τρομαχτικές συγκρούσεις και οι υπερφυσικές της ικανότητες δοκιμάζονται σκληρά, με φόβο να αλλάξει το πεπρωμένο της.
Με ρυθμούς γρήγορους και αφήγηση ικανή να καθηλώσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη, ο μύθος του Καλού ενάντια στο Κακό αποδίδεται με απερίγραπτη ομορφιά με την έξοχη γραφή του συγγραφέα. Το φανταστικό παύει να είναι απίθανο και γίνεται εύλογο, οι ήρωες μοιάζουν και ταυτόχρονα διαφέρουν σημαντικά από τους γνώριμους χαρακτήρες, η πλοκή δημιουργεί έναν κόσμο όπου όλα μπορούν να συμβούν - αν δε συμβαίνουν ήδη.