Βιβλίο
Ιστορία της διατροφής
Προσεγγίσεις της σύγχρονης ιστοριογραφίας

F. Braudel
O. Murray
M. Bloch
κ.ά.
Επιμελητής: Άννα Ματθαίου
Μεταφραστής: Καίτη Αρώνη - Τσίχλη
Μεταφραστής: Ράνια Γεωργοπούλου
Μεταφραστής: Βασιλική Γιακουμάκη
Μεταφραστής: κ.ά.
Αθήνα
Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού - Μνήμων
1998
σ. 200
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7089-15-1
Θεωρία και Μελέτες Ιστορίας 17
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.96€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 22-07-2010)
Περίληψη:

Αν η δεκαετία του εξήντα θεωρηθεί η περίοδος στη διάρκεια της οποίας άρχισαν να καρποφορούν ορισμένες ιστοριογραφικές προσεγγίσεις με αντικείμενο τη διατροφή, τα προανακρούσματα, ωστόσο, εντοπίζονται αρκετές δεκαετίες νωρίτερα, σε διάφορες πρόδρομες μελέτες που σκοπό είχαν να θέσουν τις βάσεις της έρευνας στην ιστορία της (γαλλικής αρχικά) διατροφής. Ανάμεσά τους, τα κείμενα των ιδρυτών του περιοδικού Annales, του Lucien Febvre και του Marc Bloch, έπαιξαν σίγουρα έναν αποφασιστικό ρόλο, ίσως όχι τόσο άμεσα εμφανή στις αμέσως μεταγενέστερες ποσοτικού τύπου προσεγγίσεις, σίγουρα, όμως, στην επινόηση ορισμένων θεματικών, στις οποίες οι ιστορικοί της διατροφής επιστρέφουν σήμερα. [...]