Βιβλίο
Χίλιες μέρες βασίλισσα

Ρόμπιν Μάξγουελ
Μετάφραση: Γιάννης Σπανδωνής
Αθήνα
Ωκεανίδα
Αριθμός Έκδοσης: 1
1998
σ. 350
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-410-089-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Secret Diary of Anne Boleyn
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.17€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 31-05-2007)
Περίληψη:

Η μια ήταν βασίλισσα για χίλιες μέρες. Η άλλη για πάνω από σαράντα χρόνια. Και οι δυο, γυναίκες με δυνατή προσωπικότητα και έντονα πάθη, αγαπήθηκαν αλλά και μισήθηκαν από τον ίδιο άντρα, το βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκο Η΄. Ήταν μητέρα και κόρη - η Άννα Μπόλεϋν και η Ελισάβετ Α'.
Ο Ερρίκος, ήδη παντρεμένος με την Αικατερίνη της Αραγωνίας, γνωρίζει την Άννα και την ερωτεύεται παράφορα. Και όταν ο πάπας αρνείται να του δώσει διαζύγιο, εκείνος δεν διστάζει να διακόψει τους δεσμούς του με τη Ρώμη και να ιδρύσει την αυτοκέφαλη Αγγλικανική Εκκλησία. Η 'Αννα, όμως, αντί για τον πολυπόθητο γιο, θα φέρει στον κόσμο μια κόρη. Τότε το πάθος του Ερρίκου αρχίζει να σβήνει. Σύντομα η βασίλισσα πέφτει στη δυσμένεια του βασιλιά, που την κατηγορεί για μοιχεία και την καταδικάζει σε θάνατο.
Χρόνια μετά, η Ελισάβετ, βασίλισσα στα είκοσι τρία της μόλις χρόνια, κληρονομεί το μυστικό ημερολόγιο της Άννας. Εκεί θ' ανακαλύψει το αληθινό πρόσωπο της συκοφαντημένης μητέρας της. Την ακλόνητη αποφασιστικότητά της. Το δράμα να είσαι γυναίκα σ' έναν κόσμο όπου κυβερνά ένας δεσποτικός άντρας. Τη βαθιά της αγάπη για τη μονάκριβη κόρη της, που την πήραν, βρέφος ακόμη, από την αγκαλιά της.
Στις πολύτιμες σελίδες του κρυφού ημερολογίου η Ελισάβετ αναγνωρίζει τον εαυτό της και βρίσκει έναν πολύτιμο σύμβουλο. Είναι η ώρα να χαράξει το δικό της δρόμο, χωρίς δισταγμούς και αμφιβολίες. Για να γίνει η πιο σεβαστή απ' όλους τους μονάρχες της Αγγλίας, η πιο ισχυρή, ίσως, γυναίκα όλων των εποχών.