Βιβλίο
Η πυθαγόρεια λύση
Μυθιστόρημα

J. H. Badal
Μετάφραση: Τίνα Μανδηλαρά
Αθήνα
Κοχλίας
2004
σ. 368
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8228-92-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The pythagorean solution
Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.11€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 16-02-2009)
Περίληψη:

H Πυθαγόρεια Λύση είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει το καλό αστυνομικό μυθιστόρημα με το βιβλίο δράσης. Η περιπέτεια εκτυλίσσεται σε πολλά επίπεδα και σε πολλούς τόπους, αφήνοντας τον αναγνώστη να διαλευκάνει το μυστήριο.
Όταν ο Τζον Χάμοντ φτάνει στη Σάμο, δεν γνωρίζει τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί πριν από έξι δεκαετίες στο νησί. Βρίσκοντας τον ετοιμοθάνατο ψαρά Πέτρο Ευαγγέλου σε ένα σοκάκι, εμπλέκεται στην περιπέτεια, παίρνοντας τον κωδικοποιημένο χάρτη που του δίνει. Έτσι ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και το μυστήριο συνεχίζεται σε ένα χαμένο ναυάγιο ενός Τούρκικου γκαζάδικου που βυθίστηκε σε μια θύελλα το 1945, παρασύροντας μαζί του χρυσάφι και πολύτιμους λίθους. Η υπόθεση γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς εμπλέκονται σε αυτή ένας αξιωματικός των Ες Ες, σπάνια έγγραφα και ο συνέταιρος του αξιωματικού, Ελβετός τραπεζίτης με μεγάλη δύναμη.
Προσπαθώντας ο ήρωας να ανασύρει το ναυάγιο ξεκινά εναντίον του μια θανάσιμη εκστρατεία από τον τραπεζίτη, ενώ παρέα με την αρχαιολόγο και κόρη του ψαρά που του έδωσε το χάρτη προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο που περιλαμβάνει ένα συνδυασμό δύο μεγάλων επιτευγμάτων της αρχαιότητας, το Ηραίον και το Ευπαλίνειον Όρυγμα, με το πυθαγόρειο θεώρημα.
Η Πυθαγόρεια Λύση είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί, καθώς συνδυάζει τις ομορφιές του ανατολικού Αιγαίου, τις αγωνιώδεις ανατροπές και το μυστήριο ενός χαμένου ναυαγίου. Είναι ένα δομημένο ψυχογράφημα που κάνει την αφήγηση συναρπαστική αλλά και ουσιαστική, με σκηνές αγωνίας που διανθίζονται με παράλληλες ιστορίες αφήγησης. Μας ταξιδεύει από τη Γερμανία του 1945 μέχρι τη σημερινή ηλιόλουστη Σάμο, δίνοντάς μας ένα ανάγνωσμα ιδανικό για τις καλοκαιρινές διακοπές.