Βιβλίο
Τ' όνομά μου είναι Σέι Σόναγκον
Μυθιστόρημα

Γιαν Μπλένσντορφ
Μεταφραστής: Τίνα Θέου
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
2004
σ. 159
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-406-802-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: My name is Sei Shonagon
Ξένη Λογοτεχνία
Εξαντλημένο
Τιμή: 10.30€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 29-01-2007)
Περίληψη:

Όμορφο σαν χαϊκού, συναρπαστικό σαν ψυχολογικό θρίλερ, το μυθιστόρημα "Τ' όνομά μου είναι Σέι Σόναγκον" αποκαλύπτει μια νέα, εξαιρετικά ταλαντούχα συγγραφέα.
Σε μια πάροδο ενός πολυσύχναστου δρόμου στην καρδιά του σημερινού Τόκιο βρίσκεται ένα κομμάτι μιας άλλης εποχής -ένα μαγαζάκι που πουλάει θυμιάματα. Πάνω από αυτό, σε ένα δωμάτιο επιπλωμένο μονάχα με ένα απλό χάρτινο παραβάν, οι επισκέπτες έρχονται για να συζητήσουν με τη Σέι Σόναγκον, ελπίζοντας ότι θα βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα της παράξενης ζωής τους.
Ποια είναι η Σέι Σόναγκον; Η αυλική που έγραψε το 10ο αιώνα το "Βιβλίο του προσκέφαλου"; Μια γυναίκα αμερικανοϊαπωνικής καταγωγής που ζει στη σύγχρονη Ιαπωνία; Ή μια φωνή πίσω από ένα παραβάν που γεφυρώνει τους αιώνες και τους φέρνει κοντά; Το εκπληκτικό πρώτο μυθιστόρημα της Γιαν Μπλένσντορφ διηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που γοητεύεται από τις αντιφάσεις της κοινωνίας της: το σεβασμό για την απλότητα και το φυσικό κόσμο, που συνυπάρχει με την εμμονή του καταναλωτισμού, την έμφαση στην επίσημη γλώσσα και συμπεριφορά στο δημόσιο βίο, που κρύβει τη σεξουαλική παρέκκλιση και υπερβολή της ιδιωτικής ζωής.