Βιβλίο
Ο χαμένος Άγγλος
Μυθιστόρημα

Δημήτρης Καζαμίας
Ευθύνη Σειράς: Ελένη Γκίκα
Αθήνα
Άγκυρα
2004
σ. 249
Σχήμα: 20χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-422-112-7
Ελληνική Πεζογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 4.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-07-2012)
Περίληψη:

Πόλεμος, έρωτες και φιλίες, ελπίδες και απογοητεύσεις, φτιάχνουν τον καμβά του βιβλίου αυτού, που ευελπιστούμε ότι θα αγγίξει τις λεπτές συναισθηματικές χορδές του αναγνώστη.
Λένε κάποιοι, αμήχανοι ίσως μπροστά στην αβυσσαλέα τραγικότητα της ανθρώπινης μοίρας, ότι κάθε πόλεμος και ιδιαίτερα ο παγκόσμιος, κρύβει μέσα του και το οξύμωρο της προόδου!... Εννοούν με αυτό ότι μέσα από τη φρίκη του πολέμου και την ευτέλεια του ανθρώπου, μοιραία αναδύονται και οι άφθαρτες ανθρώπινες και πανανθρώπινες αξίες, όπως και νέες ιδέες και οράματα, ώστε να καταξιώνεται του λοιπού καλύτερα ο άνθρωπος, η κοινωνική δικαιοσύνη και η συναδέλφωση των λαών.
Οι ήρωες του βιβλίου αυτού βίωσαν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, τον ορυμαγδό ενός απάνθρωπου πολέμου. Μέσα από τα βιώματά τους γνώρισαν την απύθμενη κακία του ανθρώπου, αλλά και το μεγαλείο της αντίστασης της ψυχής απέναντι στα απαράδεκτα της ανθρώπινης ευτέλειας. Είναι όλοι τους πρόσωπα τραγικά, όπως κι όλοι εκείνοι που νιώσανε στο πετσί τους τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Για να κατακαθίσει μέσα τους ένας βαθύς και ασίγαστος πόνος, αλλά και η απόφασή τους να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού την ειρήνη.