Βιβλίο
Η μεταφυσική του σκύλου
Μυθιστόρημα

Ségur Philippe
Επιμέλεια: Μάριος Ηλιάννης
Επιμέλεια: Αγγελική Πορτοκάλογλου
Μετάφραση: Ρούλα Κονσολάκη
Ευθύνη Σειράς: Μάριος Ηλιάννης
Αθήνα
Λαγουδέρα
2004
σ. 257
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7893-28-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Métaphysique du chien
Ξένη Λογοτεχνία Ιστιοφόρο
Βραβεία:

Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.07€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 13-12-2011)
Περίληψη:

Ο Κνουλτ είναι ένας αδέσποτος, αλλά καθόλου συνηθισμένος σκύλος που τριγυρίζει στα δρομάκια της Τουλούζης. Ο Πωλ είναι ένας νεαρός που κάποια νύχτα η ζωή του άλλαξε, όταν μετά από ένα τυχαίο γεγονός γνώρισε τον Κνουλτ. Για κείνον, έναν άνθρωπο λίγο πολύ χαμένο, ο σκύλος γίνεται πνευματικός πατέρας και δάσκαλος. Για έξι χρόνια, μοιράζεται τη ζωή του σκύλου του, τη γαβάθα του, τη φωλιά του στο κλιμακοστάσιο της κυρίας Εστρουφίγκ.
Όμως, ο Κνουλτ ξαφνικά πεθαίνει και ο Πωλ καθώς μπαίνει στη διαδικασία αναζήτησης για το κρυμμένο νόημα της ύπαρξης και αφομοίωσης της γνώσης του εκλιπόντος συντρόφου του, αποφασίζει να τον φάει. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να εξιχνιάσει τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του σκύλου. Στην έρευνα και την περιπλάνησή του, ο Πωλ συναντά πολλά πρόσωπα τα οποία συνδέονται, το καθένα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, με τον Κνουλτ, αλλά συχνά χωρίς να γνωρίζουν τον κοινό παρονομαστή αυτής της διαπλοκής.
Ένα ευφυέστατο μυθιστόρημα που περιπλέκει με απρόσμενο τρόπο την αστυνομική πλοκή με το απογοητευμένο βλέμμα πάνω στην κοινωνία, τον έρωτα, τη στοργή, την γελοιότητα των καταστάσεων. Ο Philippe Segur συνδυάζει, με ταχυδακτυλουργικό τρόπο και μαύρο χιούμορ, τη φιλοσοφία, τη σάτιρα και τη φαντασία.