Βιβλίο
Με θέα τη Γη
Ο πλανήτης μας τον 21ο αιώνα

Φωτογράφος: Yann Arthus - Bertrand
Μεταφραστής: Τίνα Πλυτά
Αθήνα
Libro
Αριθμός Έκδοσης: 2
2004
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2000
σ. 462
Σχήμα: 38χ28
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-490-065-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: La terre vue du ciel
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 61.15€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 13-10-2005)
Περίληψη:

[...] Ας μην πλανιόμαστε: το βιβλίο αυτό δεν είναι μια απλή διαδοχή εικόνων. Είναι μια μαρτυρία, ένα έργο. Το έργο ενός πολίτη του κόσμου που θέλει, στην απαρχή της τρίτης χιλιετίας, να καταδείξει την άποψή του για τη Γη, για την ομορφιά της όπως και για τις παρεκκλίσεις της.
Πίσω από τον ενθουσιασμό κρύβεται η ανησυχία. Ανησυχία για τη μεταμόρφωση του πλανήτη που στριμώχνεται ανάμεσα στην αύξηση του πληθυσμού και την εκβιομηχάνιση.
Τα κείμενα που συνοδεύουν τις εικόνες, είναι η αντίστιξη σε μια εικόνα της Γης, την οποία αποδίδει με τρόπο εκθαμβωτικό· είναι κείμενα ρεαλιστικά, που καταγράφουν τη σημερινή κατάσταση του πλανήτη.
Προσοχή όμως· αυτό το βιβλίο, και οι εκθέσεις που το συνοδεύουν σε διάφορα μέρη του κόσμου, δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μόνον η αρχή. Σε κάθε θέμα που ανέπτυξε εδώ και είκοσι χρόνια ο Yann Arthus-Bertrand, μπόρεσε πάντοτε να εμβαθύνει, από τα Λιοντάρια του που τα παραμόνευε για μια διετία ως τα Θηρία που εξακολουθεί να παρακολουθεί κάθε χρόνο. Η θεματική του έχει πάντοτε ως άξονα τη συνέχεια.
[...]