Βιβλίο
Herny Miller
Στον τροπικό του έρωτα και της αναρχίας

Φ. Ζ. Ταμπλ
Μετάφραση: Βέρα Δαμόφλη
Επιμέλεια: Κατερίνα Δουρίδα
Αθήνα
Ηλέκτρα
2004
σ. 188
Σχήμα: 22χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-88119-8-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Βιογραφίες
Σημειώσεις: Η παρούσα έκδοση έγινε με τη συνδρομή του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου της Γαλλίας.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.75€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 20-10-2004)
Περίληψη:

Τι ήταν, τελικά, ο Χένρυ Μίλλερ; Άγιος ή Διάβολος; Πρωτοπόρος ή πορνογράφος; Λυρικός ή βλάσφημος; Ο συγγραφέας των "Τροπικών" που έκανε τη λογοτεχνία "υπόθεση αυστηρά προσωπική", αποτέλεσε αξεδιάλυτο γρίφο για τους γύρω του από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση στο παγκόσμιο λογοτεχνικό στερέωμα, στα μυθικά χρόνια του Μεσοπολέμου.
Προσωπικός φίλος του από το 1946 ως το θάνατο του Μίλλερ, το 1980, ο Φρεντερίκ Ζακ Ταμπλ προσεγγίζει αυτό το "αίνιγμα" μ' έναν ιδιαίτερο, άμεσο τρόπο, ενσωματώνοντας στην αφήγησή του την αλληλογραφία του με τον Αμερικανό συγγραφέα πριν και κατά τη συγγραφή της βιογραφίας του. Και παραδίδει στα χέρια μας ένα βιβλίο που, πέρα από βιογραφικό ή κριτικό δοκίμιο για ένα μεγάλο συγγραφέα των καιρών μας, αποτελεί μια πολύτιμη μαρτυρία: το διάλογο δύο φίλων που μιλούν εκ βαθέων για τη ζωή και την τέχνη, για τα πολλά και αντιφατικά "πρόσωπα" της σύγχρονης αισθητικής, για τον έρωτα και την αναρχία.